Kvinna våldtogs utanför polishus

NYHETER

MALMÖ

På gräsmattan utanför polishuset i Ängelholm våldtogs en 48-årig kvinna av tre män tidigt i går morse.

- Poliserna var inte där just då, säger Leif Persson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Den 48-åriga kvinnan var på hemväg från en pub i Ängelholm när hon plötsligt upptäckte att hon var förföljd.

Från Q8-macken började tre män följa efter henne, men eftersom hon närmade sig polishuset kände hon sig trygg.

Men det hindrade inte männen. Framför polishuset kom två av dem i fatt henne. De tog tag i hennes axlar och vräkte omkull henne på en gräsmatta.

- Gräsmattan ligger bara någon meter från entrén till polishuset, säger Leif Persson.

Två av männen höll fast kvinnan medan den tredje våldtog henne. Trots att hon slog mot männen och skrek på hjälp var det ingen som hörde henne.

Tomt och öde

Polishuset i Ängelholm står i stort sett tomt och öde på nätterna. De polispatruller som utgår från Ängelholm nattetid har sin ingång på baksidan.

- Polisområdet är stort och när våldtäkten skedde var de ute och patrullerade. Men även om de varit i huset är det inte säkert att de hört våldtäkten, säger Leif Persson.

Efter att den ene mannen fullbordat våldtäkten lämnade männen kvinnan. Hon tog sig chockad hem till sin lägenhet och ringde 112.

Inga spår

Polisen har inga spår efter våldtäktsmännen. Kvinnan har berättat att de var i 25-årsåldern. En var blond och de andra två mörkhåriga. De pratade svenska utan brytning.

Polisen ser mycket allvarligt på den brutala våldtäkten och vill ha kontakt med personer som sett de tre männen tidigare under kvällen eller som har andra uppgifter om dem.

Per-Ola Ohlsson