Sorgen spränger alla gränser

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Hedrade Tonys minne i natt Vid Högalidsparken, där Tony misshandlades till döds, ligger AIK:s matchtröja jämte en halsduk från Änglarna. "Vi är gnagare och tycker det är så fel. Det är sorgligt att någon måste dö för att folk ska lära sig", säger Jenny Soini och Helena Nilsson.
NYHETER

Matchtröja, blommor, ljus och brev. I går hedrade fotbollssupportrarna Tony.

- Man är så tagen och chockad. Tusen tankar snurrar runt, säger Daniel Ekström, vice ordförande i Black Army.

Det har snart gått fyra dygn sedan den ödesdigra kvällen då Tony, 26, svårt misshandlad fördes bort i ambulans. Representanter från AIK:s supporterklubbar Black Army och Smokinglirarna samlas vid Högalidsparken på Södermalm i Stockholm. Det är fredag eftermiddag och hoppet är ute. Tidigt på morgonen kom dödsbudet.

- Det är sjukt att det ska vara så här. Att hålla på och slåss bara för att man har olika färger på halsduken, säger Daniel Ekström.

Vid sin sida har han Mikael Skogqvist, ordförande i Smokinglirarna:

- Man känner mest tomhet. Det är chockartat.

Tillsammans har de lagt ner en blombukett och matchtröja från AIK. Minnessaker som samsas med en hälsning från supporterklubben Änglarna i Göteborg: "En ängel är aldrig ensam vare sig på jorden eller i himlen". "Onödigt och tragiskt", skriver en gaisare, "Varför?", en AIK-supporter. Ända in på kvällen fylldes minnesplatsen med fler blommor, marschaller, en halsduk från Änglarna och en från Djurgården.

Tony själv tillhörde Änglarna i Stockholm. Men sorgen är gemensam.

- Man finner inga ord. Det är helt oacceptabelt att sådant här händer, säger Krister Eng, styrelseledamot i Smokinglirarna.

Han liksom andra gick från jobbet för att hedra Tonys minne och ta avstånd från våldet.

Malin S Ånell

ARTIKELN HANDLAR OM