”Spela för tomma läktare”

Aftonbladets läsare om hur man ska stoppa fotbollsvåldet

NYHETER

Aftonbladets läsare är uppdelade i två läger. På ena sidan står de som vill att klubbarna ska stå till svars för veckans dödsmisshandel av en fotbollssupporter, på andra sidan de som menar att dödsfallet inte har något med fotboll att göra över huvud taget.

Många anser att matcherna i fortsättning ska spelas utan åskådare och sändas i betal-tv efter matchens slut.

Andra är ännu hårdare och vill att de inblandade lagen ska straffas för vad huliganer gjort.

”Jag tycker att man ska stänga av AIK och Göteborg resten av säsongen. Då får supportrarna sitt straff.”, skriver en läsare.

”Klubbarna måste fås att ta ansvar för sina supportrar och hålla efter rötäggen. Ett sätt vore att tvinga de klubbar vars supportrar är inblandade i våldsamheter att spela sina nästa tre matcher för tomma läktare.”

Så lyder en läsares lösning på hur fotbollsvåldet ska stoppas.

På andra sidan står de som inte tycker att lagen eller sporten ska drabbas av huliganernas uppgörelser.

”Jag tycker att det är åt helvete att fotbollen får ta skit för vad som händer i Högalidparken en halvtimme innan avspark. Idioterna som slogs hade aldrig tänkt gå på matchen. Dom hade aldrig hunnit till matchen innan avspark.”, anser en läsare.

”Fotbollsvåldet behövs inte stoppas för det finns inget. Detta har INGENTING med fotboll och göra, utan är bara en grupp "människor" med annorlunda grundvärderingar som vill ha en ursäkt för att slåss och förstöra för andra människor.”, menar en annan läsare och får medhåll av många andra som inte anser att huliganerna kommer till matcherna för sportens skull.

Men en sak är de två grupperingarna eniga om: Det som inträffat är tragiskt.

En av läsarna som skrivit till Aftonbladet vill att supporterklubbarna ska visa att de sörjer med den dödes familj genom att enas.

” Jag skulle bli oerhört glad om BA (Black Army), Smokinglirarna och Järnkaminerna inför derbyt den 8:e kunde göra en gemensam manifestation mot våldet. Och att visa dessa oönskade personer att de verkligen har passerat gränsen.”

Frida Johansson