De försökte döda sin kidnappare

Gick till attack med en kniv och whiskyflaska

1 av 2 | Foto: ap
Tamara Brooks, 16, och Jacqueline Marris, 17, var ute med sina pojkvänner när de kidnappades.
NYHETER

De två tonårsflickorna fördes bort av en beväpnad våldtäktsman.

Nu berättar en av flickorna hur de försökte undkomma – genom att döda honom.

Det var i torsdags natt de två flickorna rövades bort under pistolhot i Quartz Hill, utanför Los Angeles.Tamara Brooks, 16, och Jacqueline Marris, 17, var ute med sina pojkvänner när de kidnappades. Förövaren, den efterlyste våldtäktsmannen Roy Ratliff, band pojkvännerna och körde sedan iväg med de två tonårsflickorna.

Gick till attack

Flickorna hölls fångna och våldtogs på okänd plats i ett avsides ökenområde. När kidnapparen låg och sov beslutade sig flickorna för att attackera honom med en kniv och en flaska.

- Jag högg honom i ryggen. Tamara krossade whiskyflaskan mot hans ansikte, berättar Jacqueline Marris i intervjun med NBC.

Ratliff försökte ta sig ut genom en dörr och flickorna knuffade ut honom.

- Jag kastade kniven efter honom, stängde dörren efter honom och låste, berättar Jacqueline. Flickorna försökte sedan täcka för fönstren.

Men Ratliff hade fortfarande kvar sin pistol och lyckades återta kontrollen.

Sköts ihjäl av polis

Det skulle dröja 12 timmar innan mardrömmen var över. Efter en intensiv jakt över hela Kalifornien lyckades polisen lokalisera kidnapparen och ungdomarna. När Ratliff körde iväg med flickorna för att mörda dem, mötte han en polispatrull. Kidnapparen avlossade ett skott mot poliserna. När han uppmanades att ge upp skrek han:

- Aldrig i livet.

I det läget öppnade poliserna eld mot bilen och dödade Ratliff. Flickorna, som låg i baksätet, klarade sig oskadda ur eldstriden.

Joakim Ottosson