Skyfall drabbade Trelleborg och Malmö

Fastigheter översvämmade

1 av 2 | Foto: Krister Hansson
NYHETER

Nattens och dagens Kraftiga skyfall över Skåne drabbade framför allt Malmö och Trelleborg. I Malmö fick Inre ringvägen stängas av i södergående riktning i nästan tre timmar på lördagseftermiddagen då vattenmassor forsade över vägen.

Fyra bilar fastnade i det halvmeterhöga vattnet, men kunde komma loss när det sjönk undan.

- Vi har också haft mer än tio översvämningar i fastigheter och regnet har orsakat en lindrigare trafikolycka, sade vakthavande brandingenjör vid Malmös räddningstjänst Linus Eriksson till TT vid 15-tiden på lördagen.

Polisen varnade på eftermiddagen bilister för att ge sig ut och köra i Malmö.

- Det har varit mycket vatten på gatorna som orsakat en del bekymmer, men i det stora hela har det gått bra, sade Erik Jeppsson, vakthavande befäl vid Malmöpolisen.

Även Trelleborg drabbades av ett flertal översvämningar eftersom det vattenledningsnät som finns under gatorna inte klarade att svälja regnmängderna.

- Ledningssystemet har fullt upp eftersom regnet kom så hastigt, sade Staffan Ståhl, gatuchef i Trelleborg, till Sveriges Radio Malmöhus.

Räddningstjänsten i Trelleborg hade under eftermiddagen två styrkor inne i Trelleborg som arbetade med att pumpa bort vatten som trycktes upp ur de överfulla gatubrunnarna.

- Dessutom har vi ryckt ut och pumpat bort vatten på en hel del privatfastigheter där det har stått vatten i källarutrymmen, sade Hans Göran Olsson, insatschef på Trelleborgs räddningstjänst, till TT.

TT