Taxichaufför rånmördad

Småbarnspappan hittades död i bilen

NYHETER

En 37-årig taxichaufför i Stavanger, Norge, mördades på lördagsnatten.

Mannen har inte identifierats än men polisen misstänker att det är taxichauffören som hittats.

- Den döde är inte identifierad men vi fruktar att det är taxichauffören, sade Ernst Rossebø som är avdelningschef i Rogaland polisdistrikt till tidningen VG.

Det sista kända livstecknet från småbarnspappan ska vara från Norgetaxis datasystem.

Vid 23-tiden på lördagskvällen beställdes en taxibil och 37-åringen fick körningen. Det var den sista beställda körningen han gjorde. Sedan dess har man inte hört något från mannen.

Han anmälde aldrig att han hade avslutat körningen. Enligt polisen är det dock möjligt att han kan ha plockat upp fler kunder och gjort fler körningar.

Inga pengar i bilen

Mannen hittades i sin taxi på en parkeringsplats utanför staden.

Vid 20.30-tiden på söndagen rapporterade en förbipasserande att en livlös person satt i en parkerad ljusgrå Volkswagen Passat.

Polisen tror att mannen blev mördad när han var i tjänst. Enligt VG har polisen inte hittat några pengar i bilen, vilket tyder på att mannen blev rånad. Mannen ska ha skador på kroppen vilket tyder på att någon brukat våld på honom. Polisen rubricerar dådet som mord.

- Men vi har inte funnit något mordvapen. Dödsorsaken får vi först efter att man genomfört en obduktion säger Ernst Rossebø.

Under söndagskvällen genomfördes en teknisk undersökning av bilen. Därefter forslades den iväg till polisens lokaler för närmare undersökning.

Ett GPS-system i bilen kan visa sig vara ett viktigt hjälpmedel för polisen. Den ska göra det möjligt för polisen att rekonstruera taxins färd innan den parkerades.

Susanna Vidlund