20-åring sköt sin rival

Sedan begick han självmord

NYHETER

De båda vännerna var kära i samma flicka. Den 20-årige mannen kunde till sist inte längre behärska sig.

En kväll sköt han sin 28-årige rival med ett avsågat gevär.

Det hela inträffade vid 19.30-tiden på söndagen i Faaborg, Danmark. Den 28-årige mannen sköts av sin yngre kamrat. 20-åringen som bodde en bit därifrån, dök upp på hans tröskel och de ska ha börjat gräla.

- Vi kan inte precisera vad ungdomarna var oense om men det ska ha blivit en diskussion mellan dem då 20-åringen ringde på dörren och offret öppnade. Kort efter det sköt 20-åringen den andre med det avsågade geväret men skadan var inte så allvarlig som vi först fruktade. Efter omständigheterna mår 28-åringen bra, säger kriminalinspektör Hans Henrik Hansen till tidningen Berlingske Tidende.

Offret klarade sig

28-åringen träffades i sidan och föll omkull. Han blödde kraftigt men hade inte skadats livshotande. Han opererades av läkarna som efter ett par timmar kunde konstatera att mannen skulle klara sig.

20-åringen flydde från platsen i en bil och cirka en timme senare hittades fordonet nordöst om Faaborg. Kort efter det fann en hundpatrull 20-åringen. Han hade tagit sitt eget liv.

De kände samma flicka.

De båda männen hade båda varit tillsammans med en flicka från Faaborg som numera är student på annan ort. En av orsakerna till dådet ska ha varit svartsjuka.

Det är en tid sedan 20-åringen träffade flickan men han kunde inte glömma henne. Han hyste agg mot den 28-årige kamraten som också hade varit med flickan.

- Jag kände 20-åringen som en trevlig ung man men flera i hans umgängeskrets visste att han den senaste tiden hade hållit på en del med droger. Det är tragiskt att det kunde gå så långt, säger en kamrat till de bägge männen.

20-åringen var tidigare känd av polisen för mindre förseelser.

Susanna Vidlund