Polisen jagar våldtäktsman

Försökte våldta 14-åring i går kväll

NYHETER

Polisen i Kristianstad jagar nu en man – misstänkt för tre våldtäktsförsök på fyra dygn.

Våldsmannen cyklade rakt på två av de unga kvinnorna. Alla tre kvinnorna lyckades värja sig med skrik, slag och bett.

- Det här är oroväckande. Vi jobbar så mycket vi kan med detta, säger kriminalkommissarie Roland Larsson, vid polisen i Kristianstad, till aftonbladet.se.

Han är spaningsledare och polisen satsar hårt på att snabbt lösa de tre överfallen. Flera utredare är inkopplade. Man kontrollerar kända sexbrottslingar, knackar dörr, förhör offren och vittnen – och hoppas på allmänhetens hjälp.

Man vill inte skrämma upp människor. Men polisen tar överfallen på största allvar och försöker hitta mannen innan han slår till igen. Inget är uteslutet, men polisen misstänker att det är samme man som attackerat tre kvinnor i nordöstra Skåne den senaste veckan.

Cyklade på en 14-åring

I Kristianstad har en 20-åring och en 21-åring attackerats. Överfallen ägde rum under natten till torsdag och natten till söndagen. Sista attacken kom i går kväll i Bromölla – när en man cyklade på en 14–årig flicka.

Signalementet stämmer inte helt överens, men det finns uppenbara likheter i tillvägagångssättet. Vid de två sista överfallen cyklade mannen på sina offer.

Vid attacken i går kväll försökte den misstänkte gärningsmannen dra in 14-åringen i ett buskage. Han tog tag runt hennes midja och la handen över hennes mun.

Bet mannen i handen

Men 14-årigen kämpade mot och lyckades bita mannen i handen.

- Det gjorde så ont att han insåg att han inte skulle klara av det, säger Roland Larsson.

Han hoppas nu på allmänhetens hjälp i jakten på den misstänkte. Vittnesuppgifter borde kunna ge viktiga ledtrådar efter överfallen i Kristianstad.

- Framförallt under söndagsnatten borde flera ha kunnat iakttagit detta, säger Roland Larsson.

Inga bra signalement

Våldsmannen slog då till vid Kanalgatan och Nya Boulevarden i centrala Kristianstad. Ingen av de tre kvinnorna har kunnat lämna något bra signalementet.

Mannen är mellan 25 och 35 år, mellan 1.80 och 1.90 lång och har en ganska ordinär kroppsbyggnad.

Mattias Lundell