Allt fler gör som du - läser Aftonbladet

Upplagan i juni ökade kraftigt

NYHETER

Allt fler köper Aftonbladet.

I juni ökade upplagan med 56 700 tidningar jämfört med samma

period i fjol.

Dessutom är försprånget till de andra tre kvällstidningarna stadigt över 100 000 tidningar per dag, visar färsk statistik.

Anders Gerdin.

- Det är starka och glädjande siffror. Vi håller det avstånd till de andra kvällstidningarna som vi legat på under våren och ser inga negativa förändringar, säger Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin.

Enligt junisiffrorna från Tidningsstatistik ökade upplagan kraftigt under både vardagar och söndagar.

Anders Gerdin tror att ökningen under juni beror dels på fotbolls-VM och dess positiva effekter, dels på att fler läser tidningen under sommaren. Därför är det extra positivt att Aftonbladet ökat mest på vardagarna.

- Det visar att den nyhetstidning vi gör är

attraktiv för läsarna, säger han.

Läsarna har stannat

Under den händelserika hösten med terrorattacker och kriget i Afghanistan erövrade Aftonbladet en stark position. I dag är gapet mellan Expressen/ GT/KvP 102 500 per utgivningsdag.

- De läsare som kom över till oss då har helt uppenbart stannat hos Aftonbladet. Det är ett gott betyg, säger Anders Gerdin.

Han framhåller läsarna som det allra viktigaste för tidningens framgång. De hör regelbundet av sig till honom med både ris och ros.

- Det är en väldig styrka att ha den kommunikationen. Deras kloka synpunkter och tips resulterar många gånger i artiklar och artikelserier, säger Anders Gerdin.

Nysatsningar i höst

Han vill betona att framgångarna på intet sätt är en signal till tidningens medarbetare att bli självgoda och slå av på tempot.

- Tvärtom. Vi bedöms av våra läsare varje dag och därför måste vi varje dag kavla upp ärmarna och göra en bättre tidning än gårdagens, säger han.

Ingen höst har hittills passerat utan nya spännande satsningar.

Hösten 2002 blir inget undantag.

- Det är klart att vi har en del nyheter för läsarna under hösten både vad det gäller nyhetstidningen och bilagorna men det får bli en överraskning längre fram, säger Anders Gerdin.

Annika Sohlander

ARTIKELN HANDLAR OM