Prins Alberts vilda festnatt i Stockholm

Ett halvdussin tjejer bjöds på efterfest

1 av 2 | Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
DAMERNA FLOCKADES KRING "PARTYPRINSEN" Prins Albert av Monaco är på hemligt besök i Sverige för att träffa sina vänner. I helgen syntes han på flera av Stockholms innekrogar. Bilden är från Golden League-galan i Monaco förra året, då prinsen bjöd upp svenska höjdhopparen Kajsa Bergqvist.
NYHETER

Prins Albert är på hemligt Sverige-besök.

I helgen festade han loss på innekrogen Sophies Bar.

Sen tog den eftertraktade ungkarlen med sig ett halvdussin svenska tjejer till hotellrummet.

Helt utan förvarning dök en av världens mest eftertraktade ungkarlar upp i den svenska nöjesnatten. Prins Albert av Monaco är i Sverige och hälsar på sin franske vän, den framgångsrike fastighetsdirektören Jean-Luc Herourd och hans svenska hustru Anna.

Prinsen anlände till Stockholm i fredags i största hemlighet. Tillsammans med sin livvakt checkade han helt inkognito in på hotell Lydmar, ett stenkast från de kända innekrogarna vid Stureplan.

Ett stragiskt bra val.

- Han kom hit helt privat för att ha lite trevligt. Han har ju en hel del svenska vänner inom nöjes- och finansbranschen, säger en person i prinsens bekantskapskrets.

Besökte sin favoritkrog

Och visst levde prins Albert upp till sitt rykte som kvinnokarl och partyprins.

På lördagskvällen började prinsen festa med sina svenska vänner. Efter ett kort stopp på nattklubben Sturecompagniet blev det middag på restaurang Riche. Sen fortsatte sällskapet till innestället Sophies Bar vid Stureplan. Här pågick en speciell cocktail dit bara det vackra societets- och partyfolket var inbjudna.

Sophies Bar är prins Alberts absoluta favoritkrog i Stockholm. När han i oktober förra året var på sitt förra Sverige-besök festade han på krogen med bland andra kronprinsessan Victoria.

- Tjejerna dras till honom som flugor kring en sockerbit. Men han är ju van och kan hantera det, säger en av prinsens bekanta.

Stannar veckan ut

De som föll prinsen i smaken fick veta det när han började röra sig mot hotellet vid fyratiden på söndagsmorgonen.

- Omkring 12 personer följde med honom till hotellrummet för att fortsätta festa. Mer än hälften var tjejer, säger en uppgiftslämnare.

I dagarna kopplar prinsen av med sina vänner på ett privat lantställe utanför Stockholm. Han har inga planer på att lämna Sverige förrän nästa helg.

För några år sedan kopplades prins Albert ihop med svenska Anna-Karin Hasselborg. Bilder på paret kablades ut över hela världen. Den levnadsglade prinsen har även synts med skönhetsmissarna Lisa Lövbrand och Jessica Almenäs.

Daniel Nyhlén, Dan Panas