25-åring dog efter knivbråk i Karlshamn

Fem anhållna efter det våldsamma slagsmålet

NYHETER

KARLSHAMN

Fem personer har anhållits efter knivslagsmålet i Karlshamn på måndagskvällen då en man i 25-årsåldern avled och fyra personer skadades, varav två allvarligt.

Polisen larmades strax efter klockan 21 av personal på Karlshamns lasarett. Till lasarettet hade sex män som var blodiga och skadade kommit i två personbilar. Ingen av dem talade svenska.

Mannen i 25-årsåldern avled strax efter ankomsten och de två män som också var allvarligt skadade opererades under natten. Två av de andra männen hade endast lindriga skador och en person var fysiskt oskadad.

Enligt Blekingepolisens presstalesman Tomas Pärlklo kommer männen från två olika östeuropeiska länder och en tolk tillkallades under natten för att få kännedom om vad som hänt.

Enligt Pärlklo kan nationella motsättningar kan ha varit den utlösande faktorn till bråket.

- Vi vet inte ännu var knivskärningen ägt rum. Vi förutsätter att det har varit någon form av stickvapen med, det tyder skadorna på, sade Pärlklo till TT sent på måndagskvällen.

Kortare förhör har hållits under natten med de tre som sitter anhållna hos polisen. De två andra anhållna männen vårdades ännu på tisdagsförmiddagen på sjukhus.

TT