Sexmördare fick ansiktet sönderskuret

Hatad man drabbades av medfångens raseri

NYHETER

I går knivskars sexmördaren Roy Whiting – dömd till livstid för mordet på Sarah Payne, 8 – av en annan fånge.

Roy Whiting utlöste en hetsjakt på pedofiler i Storbritannien och är fortfarande en av landets mest hatade män.

Det brutala mordet på åttaåriga Sarah Payne är ett av de mest uppmärksammade i brittisk kriminalhistoria. Flickan hittades naken, mördad och illa tilltygad på ett fält nära Kingston Gorse, i västra Sussex.

Hon lekte med sina två bröder och sin lillasyster när mördaren fick med sig henne.

Hängdes ut i pressen

Mordet skakade om britterna. Tidningarna följde mördarjakten dagligen och raseriet mot landets pedofiler växte. Landets största tidning News of the World inledde en kampanj för att namnge och skämma ut de 110 000 dömda pedofiler som påstods finnas i Storbritannien.

Tidningen ställde frågan: Har du ett monster i kvarteret? Och man kom till nummer 83 innan en uppretad mobb fick en fembarnsfar att ta sitt eget liv.

När polisen efter över ett halvårs jakt fick tag på Roy Whiting riktades raseriet mot honom. Han fick livstid för mordet och domaren sa:

- Ni är en mycket ond man, alla föräldrars värsta mardröm.

Skars i ansiktet

I går drabbades han av en annan morddömds raseri. Enligt The Sun skar fången sönder Roy Whitings ansikte. Han lyckades inte stoppa blodflödet, utan togs under stark övervakning till sjukhuset.

Roy Whiting säger själv att han attackerades av en annan livstidsdömd – en 33-årig man som 1997 mördade en handikappad som tittade på honom ”på fel sätt”. Och Whiting kommer anmäla mannen för attacken.

Mattias Lundell