Cherie Blair fick missfall

Väntade sitt femte barn 47 år gammal

NYHETER

LONDON

Cherie Blair, 47, hustru till Storbritanniens premiärminister Tony Blair, har fått missfall. Hon har opererats och vårdats på sjukhus.

Cherie Blair väntade sitt femte barn.

TRAGEDI Få kände till att Cherie Blair, 47, väntade sitt femte barn. I måndags fick hon missfall och har opererats på sjukhus.

Få kände till att Cherie Blair var gravid. Enligt en kommuniké från Downing Street så visste hon själv om det. Det har inte funnits några tecken på att hon mått dåligt.

I alla fall inte utåt.

Så sent som i fredags mötte Blairs pressen tillsammans när de var på semester i Cumbria.

När Downing Street meddelade att Cherie Blair, som är en mycket framgångsrik advokat, drabbats av missfall var det egentligen för att tala om att det inte uppstått en djupare konflikt med Irak.

Cherie och Tony Blair var på väg till södra Frankrike för att fira semester. Parets fyra barn och Cherie Blairs mamma Gale hade redan åkt i förväg.

När varken Tony eller Cherie Blair reste undrade medierna vad som hänt. Man trodde först att det uppstått en allvarlig politisk situation - som att konflikten med Irak förvärrats.

Sövd och opererad

Då tvingades premiärministerns stab att berätta om den privata tragedin. Sent på måndagskvällen fördes Cherie Blair till Westminstersjukhuset. Exakt vad som hänt har paret inte berättat ännu.

Cherie Blair sövdes och opererades. En av Blairs talesmän säger att operationen var "framgångsrik". Hur långt graviditeten hade gått och om det var en pojke eller flicka är okänt.

Paret Blair är troligen på Chequers, premiärministrarnas officiella sommarbostad. Downing Street säger att de åker till Frankrike ganska snart för att fortsätta semestern tillsammans med tonårsbarnen Euan, Nicky, Kathryn och tvååringen Leo.

Fyller snart 48 år

Cherie Blair blir 48 år nästa månad och på väg att få ett andra barn vid en ganska hög ålder. Hon var 45 förra gången.

Tony Blairs finansminister Gordon Brown och hans hustru drabbades av en tragedi i januari i år.

Deras nyfödda dotter Jennifer Jane dog kort efter födseln.

Kvinnor som fått barn i hög ålder

Rosanna Della Corte.

Leif Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM