Fotbollen har känts mindre angelägen än vanligt

NYHETER

Traditionens makt är tyvärr stor på Råsunda, där förortens stolthet sällan förlorar mot Djurgår'n. Det var sju år och minst sju bedrövelser sedan vi senast vann. Men eftersom hoppet är det sista som överger oss, så frågar sig gemene djurgårdare igen: "Är det vår tur nu?"

Två tunga avbräck för Solnaiterna, och de berömda marginalerna på Blårändernas sida i några omgångar, borgar åtminstone för det. Ytterligare en förlust mot arvfienden skulle i det här läget vara oerhört tung. Men rädslan att förlora får naturligtvis inte vara större än viljan att vinna. I realiteten så kommer varken sköna avstängningar eller mörk historia att avgöra derbyt. Det gör garanterat inställningen. Detta gäller för så väl spelarna på plan, som för supportrarna i läktarmatchen.

Men det är ett annorlunda derby. Det känns verkligen. Dödsmisshandeln har påverkat hela Fotbollssverige och fotbollen i sig har känts mindre angelägen än vanligt. Våra tankar går även i kväll närmast till Tonys anhöriga och hans vänner. Vi får aldrig glömma det som hänt, men i dessa svåra tider kanske allsvenskans mest prestigeladdade derby kan få några av oss på fötter igen!? Jag hoppas verkligen det. Vi djurgårdare som älskar fotboll har därför i kväll en skyldighet gentemot fotbollen att göra det vi är bäst i Sverige på - att skapa ett rent överjävligt drag och stöd för de våra. För på så sätt kan vi ytterligare markera att de goda krafterna till slut alltid vinner, och att hälsosam rivalitet, utan våld, är en av supporterkulturens grundbultar.

Det finns fortfarande biljetter kvar till Södra läktaren, där Du garanterat hamnar bland vänner.

Djurgårdare från Stadions alla sektioner kommer i kväll att sluta upp på Södra i en härligt blå häxkittel. Fontänen på Sergels torg är abonnerad. Nu kör vi över dem. Slutsnackat!

Mot våldet - för fotbollen.

Mathias Lindmark Djurgårdare