Familj besköts i Bagarmossen

Två män anhållna misstänkta för dådet

1 av 2 | Foto: Hasse Rosenthal
En person avled efter skottdramat.
NYHETER

En familj besköts med automatvapen i Bagarmossen vid lunchtid på fredagen.

Mannen fick livshotande skador i huvudet och avled senare.

Sammanlagt fördes fem personer till sjukhus.

Två män i 20-årsåldern anhölls strax efter klockan 21 på fredagskvällen. Enligt polisen misstänks bägge för medhjälp till mord.

Skotten kan vara hämnd för knivskärningen till döds av en 19-åring i samma område på torsdagen. Männen som nu anhållits har bägge anknytning till den knivdödade 19-åringen.

- Det finns två rivaliserande grupper i det här området, säger Göran Kallervik vid Stockholmspolisens länskommunikations-central till aftonbladet.se.

Den 13-årige pojke som misstänks ha hållit i kniven i torsdags kväll saknas ännu och kan enligt polisen ha försvunnit utomlands.

Unga kvinnor bland de skadade

Efter skottdramat på fredagen fördes sammanlagt fem personer till Karolinska sjukhuset och Astrid Lindgrens barnsjukhus för vård. Samtliga är släkt, uppger polisen enligt TT.

Den 27-årige familjefadern fick livshotande skador i huvudet och opererades under eftermiddagen, men hans liv gick inte att rädda.

En 23-årig kvinna träffades av skott i ett knä och en 13-årig flicka fick splitterskador när bilens glasruta sköts sönder. Ytterligare två personer chockades och fick vård för mindre blessyrer.

Två män förhörs om dådet

Polisen har fått in flera vittnesuppgifter som säger att två män sprang från platsen där skottlossningen inträffade.

Tomhylsor visar att skotten avlossats med automatvapen, men polisen vet ännu inte om det är en eller två personer som skjutit.

Två män i 20-årsåldern greps senare efter vittnesuppgifter i en lägenhet bara några hundra meter från dådet. Bägge togs in för förhör och anhölls senare, men polisen var på fredagskvällen förtegen om resultatet av förhören.

Under eftermiddagen genomsöktes området med både helikopter och hund i jakten på ytterligare eventuella gärningsmän.

Satt inne i bilen

Aftonbladets reporter Jens Kärrman var på plats och rapporterar:

- Det ligger fem patronhylsor på marken. Hur händelseförloppet ser ut vet vi inte nu. En person ska ha suttit i en röd bil medan de andra ska ha varit i en vit bil.

Enligt polisen hade familjen precis lämnat en lägenhet och satt sig för att åka iväg i två bilar då de blev beskjutna.

13-åring söks för knivdåd

Det var vi 20-tiden på torsdagskvällen som en 19-åring knivskars till döds på Byälvsvägen i Bagarmossen, nära platsen där fredagens dödsskjutning ägde rum.

Susanna Vidlund, Caroline Olsson