Nya spår i jakten på försvunna 10-åringar

England: Två män gripna efter flickornas försvinnande

NYHETER

Sista livstecknet är de suddiga bilderna från en bevakningskamera som flickorna gick förbi.

Polisen tror att tioåriga Holly och Jessica rövats bort och misstänker att de utsatts för sexbrott.

På lördagen greps två män som tidigare vägrat låta sig förhöras.

Foto: AP
Holly Wells och Jessica Chapman, båda 10, försvann söndagen den 4 augusti.

Det är precis en vecka sedan 10-åriga Holly Wells och Jessica Chapman gick förbi en bevakningskamera utanför en sportanläggning i hemstaden Soham i England.

Strax innan försvinnandet hade flickorna använt Jessicas dator hemma. Polisen uppger att man i den hittat information som beskrivs som högintressant. Flickorna chattade på internet och kan ha lockats till ett ödesdigert möte med en sexförbrytare.

De flimrande suddiga bilderna från olika övervakningskameror i deras hemstad är polisens sista spår.

På bilderna bär bägge flickorna sina röda fotbollströjor från Manchester United, med nummer 7 på ryggen, precis som världsstjärnan David Beckham.

Vädjade till flickorna

Det fick Beckham att själv gå ut i media och vädja till flickorna att höra av sig om de rymt hemifrån.

Uppropet gav inga svar och sökandet efter flickorna med de röda MA-tröjorna har nu blivit en riksangelägenhet i hela Storbritannien.

Enligt polisen har de nu gripna männen vägrat att samarbeta tidigare i undersökningen. Männen är enligt BBC i 30- respektive 40-årsåldern.

Polisen tonar dock ner gripandet och säger säger att det ”sannolikt inte innebär något stort framsteg”. Att man valde att ta in männen beror på att de tidigare vägrat samarbeta trots allvaret i fallet, säger ansvarige utredaren David Beck till BBC.

Under lördagseftermiddagen genomförde polisen en rekonstruktion av de senast kända händelserna kring de två flickornas mystiska försvinnande.

Caroline Olsson