Tre greps för mordet

Efter två dagar på flykt gav pojkarna upp

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Gav upp här Tillsammans med anhöriga och advokater överlämnade sig de tre mordefterlysta, en 13-åring, en 15-åring och en 17-åring, här på Västberga polisstation i går kväll. Ungdomarna hade hållit sig undan i två dagar.
NYHETER

Efter två dagar på flykt gav de upp.

De tre pojkar som misstänks ha knivskurit en 19-åring till döds i Bagarmossen överlämnade sig själva till polisen.

- De blev attackerade och handlade i självförsvar, säger en anhörig.

Tillsammans med anhöriga och en advokat kom de tre misstänkta pojkarna till Västberga polisstation söder om Stockholm klockan 21.05 i går.

Under lugna former överlämnade de sig själva till polisen.

Två av pojkarna, 15 respektive 17 år gamla, var anhållna i sin frånvaro misstänkta för mord alternativt dråp. Samma misstankar riktas mot 13-åringen som inte är straffmyndig.

Hamnade i bråk

- Han kommer inte att höras i natt. Efter en läkarundersökning, som sker på föräldrarnas begäran, kommer han att föras till ett ungdomshem, säger Christer Sjöborg vid polisen i Söderort.

I torsdags kväll hamnade pojkarna, som är finska romer, i bråk med två chilenska tvillingbröder. Enligt flera vittnen började det med en simpel ordväxling. En av de 19-åriga tvillingbröderna ska ha sagt åt de tre yngre pojkarna att inte bära kniv bland barnen på gården.

Började gruffa

Ungdomarna började gruffa och grannar med basebollträn anslöt på tvillingbrödernas sida.

Bråket slutade med att en av bröderna knivskars till döds. 13-åringen pekades inledningsvis ut som den som höll i kniven. Men efter att polisen hört ett stort antal vittnen är utredarna osäkra på vem som dödade 19-åringen.

Håller ihop

I Bagarmossen är de tre misstänkta pojkarna kända för att alltid hålla ihop. De ville inte ha någon kontakt med den personal från Lugna gatan som arbetar med att förebygga våld i området.

- De ses alltid tillsammans, klär sig likadant och gör samma saker. De umgås inte med några andra ungdomar, säger Hamid Ahadpour som är Lugna gatan-värd i Bagarmossen.

Aftonbladet träffade i går kväll flera anhöriga till de tre misstänkta pojkarna. De är rädda och har i likhet med många andra finska romer i Bagarmossen lämnat sina hem efter morden.

De säger att pojkarna handlade i självförsvar.

- Den yngste slogs till marken med basebollträ. När hans bror, 15-åringen, skulle försvara honom blev även han nedslagen, säger en anhörig.

"Mår dåligt"

- De hade definitivt ingen avsikt att döda. De är lugna killar och mår mycket dåligt av det som hänt.

I bråket ska två av pojkarna ha fått skador i huvudet, på revbenen och armarna. Värst skador fick 13-åringen, uppger de anhöriga. Polisen kan inte bekräfta de uppgifterna.

- De har åtminstone inga synliga skador, säger Christer Sjöborg.

Två mord på två dagar i Bagarmossen

I går

Jens Kärrman