Barnkalas!

1 av 2
Sebastian Lindgren, 8,5, var skicklig i linorna vid studsmattan och slog flera volter. Fast han aldrig provat studsandet förut. Man kan tro att han vill bli något med gymnastik, men inte. "Egentligen vill jag bli uppfinnarassistent."
NYHETER

Göteborgskalaset har något för alla åldrar. Inte minst för barn.

I år har man flyttat hela Barnkalaset in i Trädgårdsföreningen.

Dels är det tryggare med en avgränsad park, dels är det gott om plats. För ponnyridning, drickabacksklättring, studsmattor, teater, musik, film, clowner, lekborg, fäktning...

Och djur, från populära Barnens Zoo i Slottsskogen.

- Djuren körs hem på kvällen och kommer hit på morgonen, berättar Sogol Farhangazad, säsongsjobbande djurskötare.

Getter och får låter sig villigt tittas på. Lugnt idisslar de vidare medan nyfikna barn sticker fingrarna genom nätväggen för att gulla med dem.

- De är vana att bli klappade på Barnens Zoo.

I Slottsskogen kan det ibland gå vildare till när barnen stojar. Här i Trädgårdsföreningen är burarna mindre och barnen kan komma riktigt nära för att titta.

Dagens tips

Måndag, hur kul är det? Men Göteborgskalaset fortsätter - det är inte ens halvvägs! EM-hjälten Christian Olsson hyllas på Kungstorget cirka klockan 15, och bättre kan det ju bara inte bli, eller hur? Han ska hämtas i öppen buss från Landvetter, sedan fara i kortege via Götaplatsen ner till Kungstorget, där Leif Loket Olsson är konferencier. Och på kvällen kan du bli på gott humör med Herreys eller Arvingarna.

Lena Olsson