Tre dog i bilkrasch - inblandad misstänks för stöld

NYHETER

Tre personer dog i en bilkrasch i Halland i går.

I bagageutrymmet på den ena bilen hittade polisen explosiva varor.

En norskregistrerad bil stannade natten till måndag på E 6 utanför Getinge för att byta ett punkterat hjul. Föraren ringde till sin bror som kom för att hjälpa till.

Just som arbetet var klart kom en norskregist-rerad Mercedes och brakade in i en av de parkerade bilen. Smällen var så kraftig att den 26-årige föraren avled omedelbart. En kvinna och brodern som hjälpt till med däckbytet skadades allvarligt och fördes till sjukhus.

Liftare sov i bilen

I en av de parkerade bilarna låg två liftare och sov. De fick allvarliga skador och avled i går på sjukhus.

Kort efter olyckan anlände en norskregistrerad BMW till platsen. Föraren, som var bekant med föraren i Mercedesen, var angelägen om att ta hand om bagaget i den kraschade bilen.

Föraren anhälls

Efter att ha hittat en adapterad sprängladdning vid bilen blev polisen misstänksam. Mercedesen och BMW:n genomsöktes. I BMW:n fann polisen en kasse med explosiva varor. Föraren anhölls därför misstänkt för förberedelse till grov stöld.

- Av utredningstekniska skäl kan jag inte gå in på exakt vad som fanns i påsen. I morgon kommer våra bombhundar att genomsöka bagaget i de båda bilarna, säger Christer Harplinge, informationschef vid Hallandspolisen.

Såvitt polisen vet finns det inget samband mellan de två första bilarna och Mercedesen och BMW:n, förutom att alla fyra bilarna kommer från Norge.

Viktoria Martinsson