Bagarmossen: Ytterligare en gärningsman söks

En 15-årig pojke häktad i dag

NYHETER

Polisens utredning kring morden i Bagarmossen intensifieras.

Nu söker polisen efter ytterligare en gärningsman som misstänks ha varit inblandad i fredagens hämndaktion där en 27-årig man sköts till döds.

Polisen i Stockholm lägger nu stora resurser på att försöka lösa de tragiska händelserna i Bagarmossen - ett mord och ett dråp på två dagar.

Efter den första händelsen, knivskärningen i torsdags då en 19-årig man skars till döds, har tre pojkar, 13, 15, och 18 år gamla, överlämnat sig själva till polisen.

Samtliga har anhållits och två av dem häktats misstänka för dråp. Ungdomarna har gjort vissa medgivanden men de nekar till brott.

15-åring häktad

Den andra häktningen skedde på tisdagen. 15-åringen häktades av Stockholms tingsrätt och ska så snart som möjligt lämnas över till ett så kallat paragraf-12-hem, där han ska tillbringa häktningstiden.

Senare på tisdagseftermiddagen valde tingsrätten att försätta den anhållne 18-åringen på fri fot i brist på bevis mot honom.

Fallet med hämndaktionen i fredags, då en 27-årig man i Bagarmossen sköts till döds, utreds för fullt.

På tisdagen hölls en presskonferens på Västberga polisstation och Aftonbladets kriminalreporter Lennart Håård var på plats.

- Polisen var noga med att betona att det inte har blossat upp något hat mellan olika grupperingar eller nationaliteter i området, säger han.

Ytterligare en söks

Ytterligare en man söks nu för inblandning i hämndaktionen i fredags.

- Det är också en pojke i tonåren som vittnen såg fly från brottsplatsen. Men i övrigt var polisen ganska förtegen om pojkens identitet.

? Hyser man gott hopp om att finna honom?

- Eftersom man vet vem pojken är så är chanserna ganska goda. Men det är klart att han kan lämna landet eller hålla sig gömd så länge han önskar, säger Lennart Håård.

Brottsrubriceringen på torsdagens knivskärning på den 19-årige mannen är dråp.

Enligt polisen var det inget överlagt mord utan något som hände i stridens hetta.

Hämndaktionen rubriceras däremot som mord.

Marcus Noterius