Sundins handskar går under klubban

Myrorna auktionerar ut kändisarnas prylar

NYHETER

Vill någon ha Magnus Härenstams originalhatt från serien ”Fem myror är fler än fyra elefanter”?

På måndag har du chansen.

Då blir det auktion i Frälsningsarméns regi.

Foto: magnus sandberg
prylgalen? På måndag går bland annat dessa samlarobjekt under klubban i Myrornas regi. Redan på söndag kan du se dem på visningen på Berns.

Det är Myrorna som ska ha auktion på Berns med prylar som kändisar har donerat. Behållningen går oavkortat till Frälsningsarméns sociala arbete.

– Alla utrop börjar på noll, så alla har chansen att vara med och bjuda, säger Lars Beijer, marknadschef på Myrorna.

Utom kanske på en designspecialare. En kryddhylla, 2 x 2,1 m, kallad Bengts och Elisabeths drömkryddhylla och ritad av Mats Theselius.

Bara tre exemplar

– Där måste vi nog sätta ett utropspris. Den finns bara i tre exemplar. En såldes för drygt 100 000 kronor för en tid sedan, säger Ulrika Behm, produktionsledare.

Matz Borgströms Gammavas, den där som vippar ni vet, ställer sig kanske billigare. Också i original.

Högoddsare är Mats Sundins signerade officiella handskar från Toronto. Thomas Johanssons vinnarracket från Australian Open likaså. Till och med vinnarluddet finns kvar.

Datafreaks med Britney Spears som idol kan köpa en mus med hennes autograf. Exklusiv sak som bara finns i tre exemplar i världen. Stakka Bos formel 1-overall från Great Blondinoalbumet. Madonnas favoritmodist Erika Andersson donerar både en hatt och en coiffe, en hårprydnad med fjädrar. Konstnären Helene Billgren har broderat en (1) brun vante med texten Upphittad vante i turkos. Artisten Niels Jensen donerar målningen Nada exists.

Röd sambaklänning

Lill Lindfors röda sambaklänning som hon bar på drottning Silvias 50-årsfest eller Jan Malmsjös rock från filmen ”Fanny och Alexander” kanske?

Om inte gammalt passar, så kan man handla nytt från vårens ovisade kollektioner. Lars Wallin, Anna Holtblad och Marina Kereklidou till exempel. Filippa K har skänkt en fuskpäls för man, del i en smal serie, inspirerad av Mick Jagger.

På söndag den 18 slår Berns upp dörrarna för visning. På måndag faller klubban.

Anita Hansson