Slutfestat, Madeleine

I höst ska hon börja jobba - i konstbranschen

NYHETER

Prinsessan Madeleine börjar arbeta i höst.

På olika företag inom design och konst.

- Hon ska förbereda sig inför sina studier till våren, säger hovets presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Foto: CALLE TÖRNSTRÖM
HET SOMMAR Prinsessan Madeleine har haft en skön sommar med fester, solsemester och romantiska resor med nya pojkvännen. Men nu ska hon börja arbeta - på ett ännu hemligt företag inom design- eller konstbranschen.

Vackra sommarveckor på Gotland med pojkvännen Erik Granath, 24, en tripp till jetsetorten St Tropez, avkoppling med syskonen på Öland och så semester med bästisen Louise "Lussan" Gottlieb och hennes föräldrar på Korsika.

Under sommaren har prinsessan Madeleine, 20, haft gott om tid att göra det hon trivs med allra bäst. Men snart är ledigheten över.

Ska praktisera

Madeleine börjar praktisera på olika företag som är inriktade på design och konst, men vilka företag prinsessan ska praktisera på hemlighålls än så länge av hovet. Allt är förberedelser inför vårterminens kommande studier. Då vill hon läsa konstvetenskap vid något universitet i Sverige.

- Praktiken på de olika arbetsplatserna kan hon ha hjälp av i sina kommande studier, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Läste juridik

Tidigare har Madeleine haft svårt att bestämma sig för vad hon vill göra. Hon vistades ofta på innekrogarna vid Stureplan.

I våras avslutade hon en grundkurs i juridik på Folkuniversitetet och samtidigt tog hon ett så kallat datakörkort.

Innan dess avbröt hon sina studier i engelska i London och flyttade hem till Sverige igen.

Tar över barnfond

Nu står det också klart att prinsessan Madeleine blir beskyddare till "Min stora dag". Stiftelsen hjälper svårt sjuka barn att få kortare avbrott från sjukhusen med uppmuntrande aktiviteter som biobesök och konserter.

Programledaren Martin Timell fungerar som stiftelsens ambassadör. Madeleine blev glad över förfrågan och tackade ja nästan direkt. I mitten av juni hölls ett första möte och redan i höst görs det första besöket på Barnens sjukhus vid Huddinge universitetssjukhus.

- Hon är en modern ung kvinna som är ganska mycket i tiden. Prinsessan Madeleine är mogen och visar precis som sin mamma ett stort socialt engagemang, säger Claire Rosvall som grundat stiftelsen.

Daniel Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM