Klottrare högg väktare i morse

Tumult när gärningsmännen brottades ner och greps

NYHETER

En väktare knivhöggs i magen tidigt i morse när han ingrep mot två klottrare i centrala Stockholm.

- Han fick två hugg i buken, men det är för tidigt att säga hur allvarligt skadad han är, säger polisens insatschef Fredrik Nylén.

Polisen grep snabbt två misstänkta gärningsmän.

Foto: HASSE ROSENTHAL
fick två hugg i buken När väktaren skulle ingripa mot två män som klottrade på Adolf Fredriks kyrka högg de honom i buken med kniv. Det är andra gången på kort tid som människor som ingriper mot klotter knivhuggs.

Den civila väktarpatrullen upptäckte strax efter tre i natt två män i 25-årsåldern i färd med att klottra på Adolf Fredriks kyrka i centrala Stockholm.

Tumult vid gripandet

Väktarna tog upp jakten på klottrarna som flydde när de insåg att de var upptäckta.

De sprang mot Observatorielunden, men väktarna hann upp de bägge männen en bit in på Saltmätargatan.

- Det blev en tumultartad situation med en brottningsmatch mellan väktarna och klottrarna, säger Fredrik Nylén, polisens insatschef på platsen.

Och ännu en gång på kort tid slutar ett ingripande mot klottrare med en allvarlig misshandel.

Var vid medvetande

- Den ene väktaren blev knivhuggen i magen under tumultet. Han fick två hugg i buken, men det är för tidigt att säga hur allvarligt skadad han är. Han var vid medvetande när ambulansen kom till platsen, berättade Fredrik Nylén vid halvfyra-tiden i natt.

Polisen kunde snabbt gripa de bägge misstänkta gärningsmännen och föra dem till polisstationen på Norrmalm.

- De är ännu inte identifierade, men det kommer de att bli under natten, säger Fredrik Nylén.

Knivhuggningen kommer bara en dryg månad efter att en 45-årig tonårspappa blev svårt misshandlad när han försökte stoppa tre yngre män från att klottra ner en parkbänk i Stora Blecktornsparken på Södermalm.

Han fick göra sitt vittnesmål i rättegången från sjuksängen eftersom han fortfarande inte är återställd från misshandeln.

En 23-åring står åtalad för dråpförsök på 45-åringen och två andra, en 22-åring och en 20-åring, misstänks för grov misshandel.

Johan Edgar