Kidnappad av sina föräldrars mördare?

Rikslarm över hela USA efter Jennifer, 9

NYHETER

Jennifer Renee Shorts föräldrar sköts till döds.

Nu tror polisen att deras mördare kidnappat den 9-åriga flickan

De amerikanska polismyndigheterna utfärdade i dag rikslarm efter Jennifer Short.

Foto: AP
Jennifer Shorts föräldrar hittades mördade, skjutna i huvudet.

En bekant till hittade Michael Wayne Short, 50, skjuten till döds på en soffa i familjens garage. När polisen kom till platsen hittades även hans fru Mary Hall Short, 36, död på sängen i deras gemensamma några mil söder om Roanoke i västra Virginia.

Utredningen av morden utesluter att det är frågan om kombinationen mord och självmord. Paret har dödats av en okänd mördare.

Desperat vädjan

Nu fruktar polisen att deras dotter är i mördarens händer. I dag gick man ut med en desperat vädjan:

- Om ni är hennes kidnappare, snälla släpp henne, säger polistalesmannen Kimmy Nester till CNN.

- Släpp henne i en allmän plats och upplys polismyndigheterna om var hon finns.

Polisen i Henry County fruktar det värsta. Både Michael Wayne Short och Mary Hall Short mördades med pistolskott mot huvudet. Uppenbarligen kände de eller de som mördade Jennifer Shorts föräldrar till familjen och deras hem. Familjens hus står till försäljning och möjligen har mördaren varit på besök i samband med en husvisning.

”Kan vara sjuk”

- Vi arbetar med ett dubbelmord och en kidnappning. Så naturligtvis handlar det om någon som är våldsam till sin natur och som kan vara sjuk, säger Kimmy Nester.

En mycket stor polisinsats har dragits igång. Den federala polisen samarbetar med de lokala myndigheterna i hopp om att man snart ska hitta flickan.

Skallgångskedjor och hundar skickades ut redan under natten för att söka i närheten av familjens hem, men några spår av Jennifer Short har ännu inte hittats. Kraftig dimma försvårade dessutom sökandet under de tidiga morgontimmarna på fredagen.

Inte ett spår

Flera släktingar till familjen bor alldeles i närheten men varken de eller någon granne har sett ett spår av dottern Jennifer, enligt deras uppgifter till polisen.

Polisen har gått ut med en efterlysning av flickan till allmänheten och bilder distribueras ut. Man ber alla som kan tänkas ha sett henne att omgående kontakta polisen. Polisen famlar dock i mörkret. Sheriffen H.F. Cassell säger till CNN att man inte har något som pekar i någon riktning. Man tror dock inte att flickan kan ha något med morden att göra. Samtidigt pågår den tekniska undersökningen. Föräldrarnas kroppar ska obduceras och huset undersöks.

I USA har fallet redan väckt stor uppmärksamhet. Försvinnandet kan vara det senaste i en rad uppmärksammade kidnappningar.

Mattias Lundell, Simone Söderhjelm