De misstänks ha mördat flickorna

Paret tros ha för bort Holly och Jessica

1 av 3 | Foto: AP
Poliser spärrar av det hus i Solham där det misstänkta paret bor.
NYHETER

Brittisk polis grep på lördagen en kvinna och en man – misstänkta för att ha kidnappat och mördat de tioåriga kamraterna Holly Wells och Jessica Chapman.

Båda har arbetat på flickornas skola.

Nu fruktar man det värsta – två kroppar har hittats nära flickornas hem i Soham.

I snart två veckor har polisen kämpat för att finna Holly Wells och Jessica Chapman. Flickorna försvann den 4 augusti och hela nationen har spänt hoppats nyheter om de två vännerna.

I dag tog utredningen den vändning alla fruktat. För polisen är det inte längre bara frågan om en kidnappning – utan om en mordutredning.

- För ett par timmar sedan greps en 28-årig man och en 25-årig kvinna, sa polischefen i Soham, Andy Hebb, på lördagsförmiddagen.

Sågs av bevakningskamera

Tidigt på söndagen greps skolvaktmästaren Ian Huntley, 28, och hans flickvän Maxine Carr, 25, misstänkta för mord. Mannen är även misstänkt för att ha fört bort de två tioåringarna som försvann efter en familjefest. Flickorna sågs sista gången av en bevakningskamera i deras hemstad.

Både Ian Huntley och Maxine Carr har kommit i kontakt med flickorna i sitt arbete – han som fastighetsskötare, hon som elevassistent. Och polistalesmän uppger för BBC att man har hittat ”mycket intressanta” fynd på mannens arbetsplats.

Greps klockan fyra i morse

Paret greps klockan fyra på natten i mannens tjänstebostad bredvid skolan. Bara timmar tidigare stod Holly och Jessicas föräldrar på skolgården för att vädja till kidnapparna att släppa deras barn.

Senare under lördagen kom uppgifter som tyder på att polisens värsta farhågor har besannats. En privatperson hittade vid 13-tiden två kroppar i Suffolk nära flickornas hem i Soham.

Samtidigt pågår förhören med de två gripna. Polisen frågar ut dem en och en, men vill ännu inte säga vad de sagt. Dessutom har mannens föräldrahem spärrats av och genomsöks av polisen.

400 poliser inkopplade

Storbritannien har skakats av Holly och Jessicas öde. Tidningar har utlyst belöningar i mångmiljonklassen. Samtidigt har polisinsatsen varit en av de längsta i brittisk kriminalhistoria. Över 400 poliser ur 21 styrkor har varit inkopplade och polisen har tagit mot över 14 000 tipssamtal om de två flickorna.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM