Dessa är de misstänkta kidnapparna

Fyra av de sju tillhör samma familj

NYHETER

Sju personer är misstänkta för att på något sätt vara delaktiga i kidnappningen av Erik Westerberg. Fyra av dem tillhör samma familj.

I dag begärdes den 37-åriga kvinnan och den 41-årige man häktade. Kvinnan på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov och grov utpressning och mannen på sannolika skäl misstänkt för människorov och grov utpressning.

22-årig man, son till 61-åringen. Greps med lösesumman i norra Frankrike och är häktad misstänkt för människorov och grov utpressning. Dömd för mindre misshandelsbrott till dagsböter. Ska begäras utlämnad. Har tidigare bott i Stockholm. Skriven i Alicante i Spanien, men är enligt släktingar mestadels bosatt i London tillsammans med sin flickvän och parets ettårige son.

Greps i går. Finns inte med i det svenska kriminalregistret. Är sedan den 25 januari i år skriven i Alicante i Spanien. När han besöker Sverige bor han hos sin hustru i en villa i Haninge, söder om Stockholm.

37-årig kvinna, dotter till 61-åringen och ex-maka till den häktade 32-åringen. Tre barn, bor i Stockholm och inte dömd för något brott. Greps i fredags och begärdes på måndagen häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov och grov utpressning.

32-årig man, tidigare gift med 61-åringens 37-åriga dotter. Greps i norra Frankrike tillsammans med 22-åringen och är häktad av samma skäl. Bor i Stockholm. Har två företag, bland annat inom livsmedel- och restaurangverksamhet. Dömd till tre månaders fängelse för misshandel. Ska begäras utlämnad.

41-årig man utan känd koppling till familjen. Uppger i förhör att han är kroat. Greps på Arlanda när han skulle flyga till Bryssel i fredags. Begärdes på måndagen häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov och grov utpressning.

Två män som är efterlysta efter kidnappningen och kan vara beväpnade. Enligt en poliskälla är de sannolikt från forna Jugoslavien. Polisen har sedan efterlysningen klockan 20 i fredags arbetat intensivt för att röja deras identitet. Men uppgifterna är mycket begränsade. Bara tilltalsnamnen är kända. En av dem anses vara över medellängd.

Lennart Håård, Frida Johansson