”Vila i frid små änglar”

10-åringar hittades mördade – misstänkt kärlekspar häktat

1 av 4 | Foto: AP
HON SÖRJER SINA KAMRATER Beskedet var inte oväntat. Men chocken blev inte desto mindre påtaglig när invånarna i Soham, Cambridge fick beskedet att polisen nu har hittat kropparna efter de 10-åriga flickorna Holly Wells och Jessica Chapman. Invånarna samlades vid S:t Andrews church för att trösta varandra och hedra de mördade.
NYHETER

Tioåringarna Holly Wells och Jessica Chapman har hittats mördade två veckor efter försvinnandet.

Deras kroppar dumpades i ett skogsområde i södra England.

Det misstänkta mördarparet har bott bara några hundra meter från platsen.

Sökandet efter Holly och Jessica har engagerat hela Storbritannien sedan de försvann från sitt hem i Soham den 4 augusti.

I lördags tog fallet en tragisk vändning när tre personer på skogspromenad hittade två döda kroppar nära den amerikanska flygbasen vid Lakenheath, en dryg mil från flickornas hemort Soham.

Misstänkta greps

Bara timmar tidigare greps Ian Huntley, 28, och hans fästmö Maxine Carr, 25, misstänkta för morden på flickorna.

Huntley är vaktmästare på flickornas skola och Carr var tidigare lärarassistent på samma skola.

Trots att identifieringen inte är klar uppgav den brittiska polisen i går att det sannolikt är de båda tioåriga flickorna Holly Wells och Jessica Chapman som försvann från Soham för 14 dagar sedan.

- Det kan ta några dagar innan vi hundraprocentigt kan identifiera liken, men vi är i stort sett säkra på att de är dem, sa Keith Hoddy, vicechef för polisen i Cambridgeshire vid en presskonferens i går.

Polisen arbetar nu med att binda det misstänkta paret till bortförandet och morden på Holly och Jessica.

Enligt uppgifter i Daily Mirror har paret bott alldeles i närheten av den plats där kropparna hittades.

- Ian känner onekligen till platsen, men det betyder inte att han gjort något fel, säger en boende nära mordplatsen till tidningen.

Från samma by

För invånarna i Soham och resten av det sörjande landet är det extra chockerande att de misstänkta mördarna kommer från det egna samhället.

Ian Huntley har flera gånger hävdat att han är den som senast såg flickorna i livet. Flickvännen Maxine Carr har gråtande berättat om ett kort hon fått från Holly sista dagen före sommarlovet.

Under hela gårdagen vallfärdade sörjande till den plats där flickornas kroppar hittades och mängder av blombuketter lades ner vid avspärrningarna.

Flickornas föräldrar har blivit informerade av polisen och tackade i ett uttalande polis, familj och vänner för allt stöd.

Hollys föräldrar uttryckte att de fortfarande är förlamade efter att ha förlorat sin underbara dotter.

Flickornas försvinnande har föranlett en av de största brottsutredningarna i Storbritanniens historia.

Hundratals samlades

I går hölls en känsloladdad minnesgudstjänst för de båda flickorna i St Andrews church. Hundratals människor hade samlats för att delta i bön. Kyrkoherde Tim Alban Jones medgav att det var en av de svåraste gudstjänster han hållit.

- Dessa fina flickor har varit det första vi tänkt på när vi vaknat och det sista vi tänkt på när vi gått och lagt oss.

- Tyvärr har vi i Soham fått se ett förfärande exempel på hur lågt ondskan kan få våra hjärtan att sjunka, sa han inför de församlade.

Utanför kyrkan låg rader av blommor med hälsningar.

"Tårar kan inte få er tillbaka, men de kommer fortsätta rinna. Vila i frid små änglar" stod det på ett av korten.

Kajsa Hallberg