Nya bilder från Al-Qaidas terrorträning

Hundar dödades med giftgas

1 av 3 | Foto: cnn
Ett av banden visar hur man testar kemiska stridsmedel på hundar.
NYHETER

CNN sänder videoklipp föreställande al-Qaidamedlemmar som tränar inför terrordåd. De övar bland annat genom att gasa ihjäl djur.

Filmerna ska ha gjorts före den 11 september förra året.

CNN lyckades få tag i cirka 250 videoband i Afghanistan. Filmer som visar hur terrororganisationen al-Qaida tränar. De tillverkar bomber, testar giftgas på hundar, ligger i bakhåll och genomför fingerade kidnappningar.

På söndagen började CNN sända filmerna som tros vara producerade före den 11:e september förra året. Det ska vara CNN:s korrespondent Nic Robertson som fick tag i banden. Enligt Robertson har man inte betalat för filmerna.

Försök med giftgas på hundar

Bland annat ska djurförsök ha förevigats på band. En man häller ut en vätska i ett rum där en hund befinner sig. Gasutveckling sker och hunden börjar må dåligt. Den kräks och ylar. Efter ett tag trillar hunden ihop och sedan rör den sig inte mer.

På söndagen visades bilder av maskerade män som stoppar ett fordon på en dammig väg. De uppges träna på att genomföra kidnappningar.

Experter intygar äkthet

Materialet har visats för olika experter som intygar bandens äkthet. Bland annat har terrorexperten och författaren Rohan Gunaratna, sett banden. Han hävdar, enligt CNN, att banden är äkta och ska ha varit avsedda för terroristgruppernas ledare.

CNN planerar att avslöja mer om och av bandens innehåll i veckan i olika rapporter.

Susanna Vidlund