Plastikopererade sig – för att fly undan FBI

Misstänkt pedofil greps i Thailand – utlämnas på begäran till USA

NYHETER

Den misstänkte pedofilen förändrade sitt utseende med plastikkirurgi och sedan flydde han landet. Allt för att fly undan rättvisan.

Han var en av de mest eftersökta brottslingarna i världen. När han återvände till Thailand för att träffa sin fru och barn, greps han av polisen.

Den 50-årige musikern Eric Franklin Rosser från New York greps i mars 2000 i Bangkok, Thailand, misstänkt för att bland annat ha producerat och distribuerat barnpornografi. Bland hans tillhörigheter fanns en videofilm där han förgrep sig på en 11-årig flicka.

Mannen som en gång i tiden spelade keyboard med rockstjärnan John Mellencamp, släpptes dock fri mot borgen. Då gick han under jorden.

Förändrade sitt utseende på kirurgisk väg

Enligt den thailändska polisen genomgick mannen fettsugning och opererades i ansiktet för att fly undan rättvisan. Han ska ha rest till Nederländerna, Storbritannien och Frankrike men återvände sedan till Thailand för att besöka sin dotter.

Där greps han i augusti 2001 av FBI-agenter och den thailändska polisen. Han har redan blivit dömd för flera brott och suttit i thailändskt fängelse.

Eftersökt av polisen

Han är den förste barnporr-misstänkte som hamnat på FBI:s lista över de 50 mest efterlysta brottslingarna.

Nu utlämnas amerikanen på USA:s begäran till sitt hemland. Rosser har 15 dagar på sig att överklaga domstolens beslut. Han tänker dock inte sätta sig emot utlämningen, skriver Ananova.

Utlämnas han till USA kan han få upp till 15 års fängelse.

  Eric Rosser spelade piano i John Mellencamps band på skivan "Nothin" matters and what if it did" 1980.

Läs tidigare artiklar:

Susanna Vidlund