Pappa greps för mord på pedofil

Polisen: Det är en hämnd för övergreppen på dottern

NYHETER

I lördags sköts en 63-årig man till döds vid ett butikscenter i danska Middelfart. Enligt polisen är mordet en hämnd för de sexuella övergrepp 63-åringen ska ha utsatt gärningsmannens nioåriga dotter för.

- Han var avskum. Han förtjänade att dö. Jag önskar att jag själv hade haft mod att döda honom, men det var inte jag som sköt honom, sa flickans far i förhör med polisen, enligt BT.

Utan omsvep berättade han att 63-åringen för tre veckor sedan förgripit sig på hans nioåriga dotter.

- Jag är stolt över att min dotter hade mod att berätta vad som skett. När jag anmälde saken bad jag polisen säga att han inte skulle uppsöka oss. Men han ringde först till min hustru, sedan till mig, han sa att han nog skulle få fatt på vår dotter igen för jag kunde ju inte hålla ögonen på henne dygnet runt, berättar fadern.

Sköts i sin bil

- Det gjorde mig rasande, jag är glad för att det där skräpet är borta, men det gör mig inte till en mördare, fortsatte han.

63-åringen sköts när han satt i sin bil tillsammans med sin hustru utanför ett butikscenter i Middelfart.

Den nioåriga flickans far, 53 år, och hans 63-årige kamrat misstänks för det kallblodiga mordet. Men båda nekar till att de ens befann sig i Middelfart i lördags förmiddag.

Enligt tidningen BT har de två männen konstruerat ett tämligen säkert alibi för vad de gjorde vid tidpunkten för brottet. De hävdade samstämmigt att de var ute på en fisketur.

Men inga vittnen har sett männen vid sjön, däremot har många sett dem på plats i Middelfart i en Mercedes.

Från samma bil har vittnen sedan observerat hur någon riktade ett vapen mot 63-åringen och sedan sköt honom till döds.

Noga planerat

Polisens undersökningar tyder på att de två misstänkta noga planlagt 63-åringens rutiner. De visste att han varje lördag brukade åka till Middelfart och de kände igen offrets bil.

En av de misstänkta är en erfaren skytt, han har under tidens lopp haft flera vapen i sin ägo. Polisen misstänker att han höll i vapnet och sköt 63-åringen, medan den andre mannen tros ha kört bilen.

I samband med förhören sa offrets dotter: ”Det är förfärligt för oss alla. Det min far har utsatt den lilla flickan för är lika förskräckligt som det gärningsmännen utsatte min styvmor för – de sköt honom framför ögonen på henne. Varken min styvmor eller den lilla flickan blir någonsin människor igen."

Frida Johansson