Så levde de misstänkta mördarna

NYHETER

Ian Huntley var nära ett nervöst sammanbrott. Inom loppet av två år lämnade hans fru honom för hans yngre bror Wayne, hans föräldrar skilde sig och hans mor inledde en lesbisk relation.

Enligt den brittiska tidningen The Sun har Ian Huntleys liv kantats av motgångar. Han blev mobbad i skolan och av en gammal klasskamrat beskrivs han som en enstöring.

- Han hade knappast några vänner. Han var en sån som hängde efter. Istället för att umgås med en viss grupp försökte han hänga efter alla, säger Matt Walker som gick i skolan med Ian från det att han var fem år.

Han hade även otur i kärlek. Men i januari 1995 hade han hittat en kvinna att dela sitt liv med.

Kortvarig lycka

Han gifte sig med Claire Evans, som då bara var 19 år gammal. Men lyckan blev inte långvarig. Efter bara några månader visade det sig att Claire föredrog Ians yngre bror Wayne före honom.

- Han berättade för en massa människor att han hittat Wayne i sängen tillsammans med hans fru. Han skröt över att han gjort så att brodern hamnat på sjukhus och svor att aldrig prata med honom igen, säger en skolkamrat.

Några veckor efter det att Ian separerat från sin fru bröt även hans föräldrar upp från sitt äktenskap.

- Han gick på medicin. Han kunde inte tro att allt det här hände honom. Allt han älskade var upp och ner, säger en kamrat.

Misstänks för mordet

Ian Huntley inledde en rad relationer med unga flickor, några inte äldre än 15 år.

När hans före detta fru gifte sig med hans bror hade Ian redan inlett ett förhållande med Maxine Carr, som nu också misstänks för morden på de två tioåringarna Holly Wells och Jessica Chapman.

De två möttes 1999 och flyttade tillsammans till staden Soham där han fick jobb som vaktmästare och hon började jobba som lärarassistent.

Holly Wells och Jessica Chapmans kroppar hittades i ett skogsområde inte långt från det hus som Ian Huntleys pappa hyrde under en tid. Polisen försöker nu ta reda på hur väl Ian känner till området.

Hans pappa har sagt till media att Ian är väldigt upprörd över anklagelserna mot honom.

- Han är min son och jag är säker på att han aldrig skulle ha skadat de där flickorna, säger Kevin Huntley.

Frida Johansson