Bibel på sms-språk ska locka unga

NYHETER

Den kristna nättidningen Ship-of-Fools har kommit med en idé om hur man ska få fler unga att läsa Bibeln.

De har skrivit om den på sms-språk.

Är du en :-/ >+ till detta?

Det är nog +{{{:-) också...

Att skicka textmeddelanden, så kallade sms, på sin mobiltelefon har blivit en stor succé bland världens mobiltelefonanvändare - och i synnerhet bland unga människor.

Något som däremot inte är en lika stor succé bland dagens ungdom är Bibeln.

Men nu har den brittiska, kristna nättidningen Ship-of-Fools trott sig hittat lösningen: Att skriva om Bibeln till SMS-språk.

Den nya titeln på Bibeln blir ”r father n hvn: up 2 d8 txts frm d bible” enkel översättning blir ”Our father in heaven: up to date texts from the bible”.

Simon Jenkings, redaktör för nättidningen, fick idén när han läste om en präst som förmedlade predikningar via textmeddelanden.

Mer tillgänglig bibel

- Fler och fler kristna använder mobilen för att sända små böner och spirituella uppmuntringar till sina vänner, säger han till The Mirror. Vi såg en möjlighet att göra Bibeln mer tillgänglig för dagens ungdom. Därför skrev vi om den för en generation som sällan visar sig i den lokala kyrkan.

Ship-of-Fools har arrangerat en tävling där man uppmanade läsarna att skriva om det traditionella bibelspråket till sms-språk.

Många av förslagen som kom in var så bra att de finns med i den nya, ungdomliga versionen av "Böckernas bok".

Här är några smakprov på de förkortningar som ska se till att det kristna budskapet lätt ska kunna förstås av dagens unga generation:

0:-) Ängel

X0:-) Fallande ängel

3:-{#> Djävulen

0(:-{)} Jesus

+{{{:-) Påven

:-/ >+ Skeptiker

Marcus Noterius