Giftmaneter i turistparadiset

Två dödade av maneter vid ön Koh Pha Ngan

NYHETER

Två turister i Thailand har dödats av farliga maneter. En schweizisk kvinna och en australiensisk man som turistade på ön Koh Pan Ngan dog av skadorna de fick av maneterna.

Det är monsunregnen som gör att maneterna sköljs in mot kusterna. Nu varnar myndigheterna för maneterna som dödade Sean Tyrell, 25, och Monya Dena, 23.

Sean Tyrrell dog den nionde augusti efter att ha blivit illa bränd på benen av en giftig manet. Han hade simmat i vattnet nära Hat Rin-stranden. Sean Tyrell dog innan han kom till sjukhuset.

En dag senare dog Monya Dena av liknande skador på benen. Hon fördes med båt till sjukhuset på den nära belägna ön Koh Samui men kunde inte räddas.

Badvatten vid ön säkras

Nu skärmas badvattnen av för att turisterna ska kunna simma säkert vid Koh Pha Ngan. Nät i vattnen kring ön ska skydda turisterna som befinner sig nära stränderna.

- Vi har även satt upp en teckentavla med strandvarningar för turisterna, så de vet när det är fara för maneter, säger Prasob Tauychareon som administrerar säkerheten kring stränderna på ön till nyhetsbyrån AP.

Om maneter:

Susanna Vidlund