Livstidsfånge rymde från Hall

Dömdes för ”Broder Tuck”-mordet

NYHETER

29-årige Christian Bruzzone, dömd för Broder Tuck-mordet, rymde i samband med en kortare bevakad permission från fängelset Hall utanför Södertälje.

Polisen har utlyst rikslarm och han bedöms som farlig för allmänheten.

Larmet om rymningen kom 11.37 till polisen i Södermanland. Christian Bruzzone som avtjänar livstids fängelsestraff, dömd för "Broder Tuck"-mordet hade rymt. Av allt att döma var rymningen planerad. Fången var ute på en lufthålspermission. Det innebär att internen inte känner till permissionen förrän personalen kommer och säger till att man ska åka.

Fick hjälp att rymma

Trots att permissionen skulle vara hemlig, visste någon var 29-åringen skulle befinna sig och väntade på honom där.

- Den här gången besökte de en bowlinghall på Tvetavägen i Södertälje. När de var på väg ut från bowlinghallen, sprang mannen ifrån sina väktare över parkeringen och hoppade upp på en väntande blå- och vitfärgad motorcykel. Tyvärr hann väktarna inte uppfatta modell eller registreringsnummer. Föraren hade blå hjälm och var klädd i beige tröja. berättar Mikael Pettersson, polisinspektör vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Rikslarm utfärdat

Ett stort polispådrag sökte efter den förrymde fången i området kring Södertälje men utan resultat. Nu är rikslarm utfärdat och mannen bedöms som farlig.

- Kan man gå in och skjuta på en fullsatt restaurang, får man anta att personen är farlig, säger Mikael Pettersson.

Rikslarm innebär att samtliga polismyndigheter och gränskontrollenheter i landet är informerade och spanar efter den efterlyste.

- Vi sökte aktivt med tre patruller i området den första timmen. Sedan kunde vi inte fortsätta med de akuta insatserna. Vi har inget att gå på, säger Mikael Pettersson.

Vid nio-tiden på onsdagskvällen hade polisen fortfarande inga spår efter rymlingen.

Polisen kommer att fortsätta spana och följa upp tänkbara spår.

- Vi brukar få in tips från allmänheten, säger Mikael Pettersson.

Broder Tuck-fallet:

Susanna Vidlund