Fansens röst:

Snart är hösten här – då börjar klättringen

NYHETER

Att Hammarbys säsong hittills har varit "sådär" på flera plan är väl kanske årets understatement. Det höga försvarsspel som infördes av Anders Linderoth i början av säsongen blev väl inte direkt någon succé, och spelare som förra året var och nosade på en landslagsplats har i år mest ägnat sig åt att utöva konsten "flagranta individuella misstag".

De senaste fyra matcherna i allsvenskan tyder dock på något av en vändning, om än i miniformat. Vi kan tydligen inte prestera två riktigt bra halvlekar ännu, vilket är lite pinsamt, men åtminstone plockar vi poäng igen. Vid sidan av matchandet har vi dessutom sett ett antal spelare komma och gå på Hammarbys träningar.

Det är både hoppfulla hemvändare och inbjudna spelare från utlandet som kommer hit för att visa upp sig under några dagar i den märkliga ambulerande cirkus som kallas Värvningskarusellen.

Personligen tycker jag att det är oerhört svårt att bedöma en spelare efter bara ett par träningar, men jag hoppas (och tror) att Linderoth har lättare för det. De två Derbykillarna och australiern tycks inte vara aktuella, men den unge dansken verkar mer intressant och borde kunna öka konkurrensen på mitten och i försvaret.

Själv skulle jag utöver detta gärna se en ordentlig kreativ spelare på vänstermitten - får vi det så ser jag fram emot resten av säsongen med tillförsikt. Och kom ihåg att snart börjar hösten och med den följer den traditionella Bajen-klättringen i tabellen!

Kalle Bergman (Hammarbyit)