Fansens röst

NYHETER

Upp och ner, ner och upp, ja det blandas och ges just nu när Djurgården spelar. En fantastisk match mot AIK följdes upp av ett, minst sagt, halvsömnigt spel mot MFF. En fin seger borta mot irländska Shamrock Rovers i UEFA-cupens kval följdes upp av en, till stor del, usel förlustmatch mot HBK.

Matcherna har stått som spön i backen och det har nog varit svårt för spelarna att ständigt tända om. Nu är det en veckas vila och förhoppningarna inför söndagens match mot IFK Göteborg är stora.

Något som dock inte varit upp och ner utan ständigt på topp, är det fantastiska bortastödet. 1732 personer lär ha äntrat Djurgårdsläktaren i Dublin förra veckan. Det sjöngs och det sjöngs.

- De var fantastiska! Stödet som ni hade inne på arenan var det bästa bortastödet jag någonsin sett, alla kategorier, sa Gerry Matthews, ansvarig för Shamrock Rovers officiella hemsida

Glad, men inte förvånad, blir man. Glad för att så många djurgårdare rest till Dublin för att sjunga fram våra blårandiga hjältar i 90 oavbrutna minuter. Glad för att man gör det till en fest, tillsammans med motståndarnas supportrar och helt utan bråk.

Men man blir inte förvånad. Vilket lag som har Sveriges bästa bortastöd är ingen större hemlighet.

På söndag är det dags för spelare och fans att resa till Göteborg. På Gamla Ullevi ska spelarna visa IFK Göteborg hur man spelar vacker, teknisk fotboll och på läktaren får Änglarna en lektion i hur man sjunger fram sitt lag mot nya segrar. Det är läktarkultur på hög nivå och fest som väntar. Våld och huliganism är inget vi i positiva Djurgården vill se röken av. Tre poäng i matchen får vi på köpet.

Förra året var vi 1500 personer i Göteborg, i år blir det fler. Reseklubben hade sex bussar klara i går, men många får lön på fredag, så vi förväntar oss betydligt fler anmälningar då. Hur många som tar sig ner på egen hand kan man bara gissa.

Vi kommer även att ha en egen sektion på sittplats.

Jonas Riedel (Djurgårdare)