Innelistan

1. Carolina, Christian och Kajsa

NYHETER

Inte sedan Patrik Sjöberg hoppade över ribban med sin rökande rockstarattityd har det varit riktigt kul att kolla på friidrott. Men nu sopar de tre guldäggen banan med resten av Europa. Hurra!

2. Alice Bah

Halva Alice har försvunnit sedan vi sist såg henne i rutan, men det som är kvar av henne är varmt, medkännande, påträngade och påläst i sina Tv4-utfrågningar av partiledarna.

3. Mikael Nyqvist

Fenomenal i filmatiseringen av Katarina Mazettis kärleksroman ’’Grabben i graven bredvid’’. Dessutom aktuell i Ulf Malmros roliga och vackert filmade barnfilm ’’Bäst i Sverige’’.

4. Maja Ivarsson

Sjunger som om det gällde livet i helsvängiga singeln ’’Hit me’’. The Sounds konkurrerar redan med Lambretta om a) snyggaste sångerskan och b) medsjungvänligast tonårsrock.

5. Lukas Moodysson

Pojken med guldkameran har gjort ungdomsfilm igen. Men där hans tidigare filmer lockat till skratt är

Lilja 4-ever istället en käftsmäll.

6. Magnus Gunnarsson

Magnus driver krogen M2 (som betyder Magnus och Magnus, från tiden med två ägare) i Göteborg.

Duktig på att få gästerna att känna sig hemma och trivas i bästa gemyt.

7. Kamprad Jr

Pappa Ingvar har räknat rynkorna och lämnar över säljsuccén Ikea till sonen Peter. Att releasen av Ikea-katalogen får tid i tv-kanalernas nyheter visar att inget svenskt företag är hetare just nu.

8. Thomas Segerström

Veteran i Romateatern som spelar under bar himmel i Roma, Gotland, varje sommar, i år Shakespeares ’’En midsommarnattsdröm’’. Hotas trots fulla hus av nedläggning.

9. Katarina Gröndahl

Gör fina silverringar i form av vaginor (www.proudpussy.com). Uppmanar också kvinnor att göra ordet ’’fitta’’ rumsrent igen. Feminist och konstnär som vill att folk ska tänka.

10. Madeleine Bernadotte

I våras tog hon datakörkort (vilket du kanske trodde att bara folk över 45 år behövde göra). Nu ska hon praktisera på designföretag för att förbereda sig för kommande studier.