Supportern dog inte av misshandeln

NYHETER

STOCKHOLM

Fotbollssupportern som avled efter att ha misshandlats i en Stockholmspark dog inte av de fysiska skadorna. Det konstaterade rättsläkaren i den preliminära obduktionsrapporten på torsdagen. Därmed lägger polisen ner mordutredningen.

- Det kan handla om en naturlig död, men dödsorsaken är fortfarande okänd, sade länskriminalpolisens talesman Ulf Göranzon till TT på torsdagskvällen.

Tidigare på dagen hade rättsläkaren och polisen haft ett möte med supporterns anhöriga för att berätta om den överraskande vändningen i fallet. Begravningen sker under fredagen.

Det slutliga obduktionsresultatet fastställs inom två veckor efter kompletterande analyser. Men i nuläget står det klart att supportern, som blev 26 år, inte avled på grund av själva misshandelsskadorna.

Avvaktar

Misshandeln skedde den 29 juli i en park på Södermalm då ett 50-tal anhängare av AIK och IFK Göteborg drabbade samman. 26-åringen stödde IFK Göteborg.

Polisen tror att det var våldsamma utbrytarfraktioner ur lagens supporterklubbar som gjort upp om att mötas för att slåss före matchen på Råsunda.

Enligt de första uppgifterna fick 26-åringen svåra skallskador. När han dödförklarades av läkare den 2 augusti startade polisen omedelbart en mordutredning.

- För närvarande bedriver vi ingen mordutredning. Nu måste vi avvakta det slutliga obduktionsresultatet för att se vilken brottsmisstanke som kan vara aktuell. Klart är ju att han misshandlades, säger Ulf Göranzon.

En häktad

Sent på kvällen den 29 juli misshandlades också en busschaufför på väg till Göteborg vid Cityterminalen. Polisen tror på ett samband med misshandeln i parken, även om det kanske inte handlar om samma gärningsmän.

På torsdagen häktades en 20-årig man på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel av busschauffören. Stockholms tingsrätt släppte samtidigt en 21-årig man, men polisens misstankar kvarstår.

Lars Pedersen/TT

ARTIKELN HANDLAR OM