”Det här har varit tufft för Cristina”

Foto: KRISTER HANSSON
NYHETER

LUXEMBURG/STOCKHOLM

Nu har Cristina Stenbeck, 24, axlat sin nya roll som ledare för familjens affärsimperium.

Efter ett intensivt dygn med överläggningar och styrelsemöten i Sverige återvände hon till Luxemburg i natt.

- Det har ju varit en tuff situation men hon har som alltid skött det här mycket bra, säger Lars-Johan Jarnheimer, vd i Tele 2.

I går morse var Cristina Stenbeck på plats i styrelserummet på Stenbeckimperiets huvudkontor på Skeppsbron 18 i Stockholm.

"Hon känner oss väl"

Hon var strikt klädd i svart när hon mötte de andra styrelseledamöterna i bolaget Invik. Där har hon suttit som suppleant under flera år för att lära känna koncernen inifrån. Invik är familjens maktbolag.

Cristina Stenbeck lyckades trots sin svåra sorg genomföra sina uppgifter.

- Även om Cristina har varit med i gruppen sedan hon var 14-15 år och känner oss alla så har det ju naturligtvis varit en tuff situation för henne, säger Lars-Johan Jarnheimer, vd i Tele 2, och den som nu är ansvarig för kontakten mellan Stenbecks familj och direktörsgruppen.

- Det har varit en hård press med massmedias intresse och förväntningar från alla håll samtidigt som hon sörjer sin far.

Middag hos Pontus

På eftermiddagen, under de övriga styrelsemötena, fick Cristina Stenbeck en paus.

Men strax före sex på kvällen kom hon tillbaka - körd av en chaufför i koncernens bil - för att vara med på ett sista informellt möte med företagsgruppens inre krets.

- Det var en intensiv dag, konstaterade Pelle Törnberg när han lämnade mötet.

När det sista mötet var över splittrades sällskapet. Cristina Stenbeck gick till restaurang Pontus in the Green House i samma kvarter, hennes pappas stamkrog för att träffa och ta farväl av några andra av familjens gamla vänner och medarbetare.

Därefter gick färden snabbt vidare ut till det väntande privatjetplanet och resan ner till Luxemburg.

"Inga kommentarer"

Kvart över elva i går kväll möttes hon på flygplatsen i Luxemburg av familjens chaufför. Hon log försiktigt mot Aftonbladets utsända reportageteam.

- Jag har inga kommentarer, sa hon på klockren svenska.

På familjens gård Luerentzscheienhaff förenades hon i natt med sin syster Sophie, 22, och bröderna Hugo, 23, och Max, 17, som också rest till Europa efter det tragiska dödsbudet.

Läs också:

TIDIGARE ARTIKLAR:

Richard Aschberg, Thomas Gustafsson, Per-Ola Ohlsson