Stenbecks barn skriver om sin sorg

Öppet brev till Aftonbladet: Vi är alla förkrossade

Foto: TOMMY MARDELL
FAMILJEN Hugo och Cristina Stenbeck med pappa Jan 1997. I barnens öppna brev, först överlämnat till Aftonbladet, kommenteras att Cristina pekas ut som arvtagaren.
NYHETER

LUXEMBURG

Jan Stenbecks barn berättar nu för första gången om deras pappas plötsliga död i måndags kväll.

De valde att först vända sig till Aftonbladet.

- Vi är alla förkrossade över förlusten av vår hjälte.

Foto: KRISTER HANSSON
SAMLAS PÅ GODSET Jan Stenbecks fyra barn Cristina, 25, Hugo, 23, Sophie, 22, och Max, 17, har rest till familjens gods Luerentzsheienhaff i Luxemburg för att bearbeta sorgen.

Sent i går kväll lämnade personalen på Jan Stenbecks gods Luerentzsheienhaff i Luxemburg, där hans barn nu har samlats för att bearbeta sorgen, över ett brev till Aftonbladet.

Brevet från Jan Stenbecks barn är deras kommentar till vad som har hänt de senaste dagarna, men också ett personligt uttryck för deras sorg.

"Har hedrat vår far"

Varken Cristina Stenbeck, 25, eller någon av hennes tre syskon Hugo, 23, Sophie, 22, eller Max, 17, är beredda att ge några personliga intervjuer.

- Cristina, Hugo, Sophie och Max Stenbeck vill tacka alla representanter för media som har hedrat vår far med den stora respekt som han förtjänade, skriver de i brevet.

Brevet, som är publicerat i sin helhet här bredvid, uttrycker deras stora saknad efter pappan.

- Vår far var vår förebild, vår största supporter och vår mest lojala vän.

De poängterar särskilt att deras pappa alltid uppmuntrade dem till att de skulle finna sina egna intressen. Därigenom kunde de själva bidra till hans arv och vad han arbetat så hårt för att skapa.

Han skyddade privatlivet

Cristina Stenbeck har pekats ut som arvtagaren av imperiet, hon sitter redan i Inviks styrelse, och Jan Stenbecks barn kommenterar detta själva i sitt brev.

- Cristina har trätt fram i offentligheten under de senaste åren som det äldsta barnet med stort intresse för affärsverksamhet.

Samtidigt som deras pappa var mycket medial månade han om den privata integriteten och de betonar att han alltid försökte skydda dem från medias uppmärksamhet.

Nu vill barnen få tid att sörja sin pappa i lugn och ro.

- Hans död har lämnat ett stort tomrum i våra liv och i våra hjärtan.

”Pappa var vår förebild och största supporter”

Läs också:

Per-Ola Ohlsson