Efter fyra år i synd - nu är de ett äkta par

1 av 3 | Foto: HANNA TELEMAN
RÖTT BRÖLLOP De före detta s-ministrarna hade ett rött bröllop - förstås.
NYHETER

De lämnade ministerjobben för kärleken.

I går gifte sig Erik Åsbrink och Ylva Johansson inför flera före detta regeringskollegor.

- Jag friade. Och Ylva sa ja direkt, säger Erik Åsbrink.

I klarröd långklänning och med blommor i håret sa Ylva Johansson, 38, ja till Erik Åsbrink, 55.

Det har gått fyra år sedan de berättade att de blivit kära i varandra. Göran Persson svarade med att sparka skolminister Ylva Johansson. Ett halvår senare avgick Erik Åsbrink som finansminister.

För ett och ett halvt år sedan föddes den gemensamma sonen Anton.

Och i våras friade Erik Åsbrink till sin Ylva.

Fick ja - direkt

- Hon svarade ja direkt, säger Erik Åsbrink och slänger en kärleksfull blick på sin brud.

- Det har varit helt klart att vi ska gifta oss. Men nu bestämde vi oss för att slå till och bjuda in familj, släkt och vänner.

Bröllopet hölls i Piperska murens festvåning vid Rådhuset i Stockholm. Paret bad Ulrica Messing, statsråd i näringsdepartementet och borgelig vigselförrättare, att viga dem.

- Det känns jätteroligt, säger Ulrica Messing. Det är alltid ett privilegium att bli tillfrågad att viga ett par. Men det är extra speciellt att viga Ylva och Erik, några man tycker mycket om och känner.

Bröllopsfest med 180 gäster

Under vigseln spelade en stråkkvartett och Ulrica Messing höll ett tal till brudparet. Sedan väntade en stor bröllopsfest med de 180 gästerna och dans till coverbandet Svenssons Treooo. Men bröllopsresan - den får vänta.

- Det får bli senare i höst. Vi har en hel del arbete och är en stor familj så just nu är det mycket att stå i, säger Erik Åsbrink som numera har sex barn i familjen.

Bland gästerna fanns jordbruksministern Margareta Winberg, socialförsäkringsministern Ingela Thalén, chefsekonomen Klas Eklund och Mona Sahlin med maken Bo Sahlin.

Andra som offrat jobb för kärleken

Anna-Maria Wiklund