Stenbecks änka till Luxemburg för att ge barnen stöd

Flög med Stenbecks privata jet till Europa

NYHETER

LUXEMBURG

Jan Stenbecks änka Merrill McLeod har anlänt till Luxemburg för att stötta barnen i sorgen efter pappan.

Nu är hela familjen samlad på godset Luerentzscheierhaff.

- Vi ber om att ostört få sörja vår omätbara förlust, meddelar familjen.

Foto: KRISTER HANSSON
Familjen är samlad på godset i Luxemburg.

Merrill McLeod kom, sin vana trogen mycket diskret, med Stenbecks privata jet, en tvåmotorig Cessna 550, till Luxemburgs flygplats klockan 23.45 i fredags kväll.

Ett halvt dygn tidigare lämnade hon enligt personalen ranchen Mayville Farm på Long Island för att resa till Europa.

Mycket privat

Merrill McLeod är liksom Jan Stenbeck mycket mån om privatlivets helgd. Hon har till exempel aldrig låtit sig fotograferas i offentliga sammanhang.

- Vår pappa försökte skydda oss från medias uppmärksamhet, skriver barnen i brevet som överlämnades till Aftonbladet i fredags.

På Luerentzscheierhaff skyddas familjen Stenbeck dygnet runt av Securitasvakter som patrullerar på vägarna kring godset och håller nyfikna på behörigt avstånd.

Skulle skiljas

Jan Stenbeck låg i skilsmässa från sin hustru. Han lämnade in en ansökan för tre år sedan, men den hann aldrig bli klar.

En av de viktigaste sakerna som Merrill McLeod och barnen Cristina, 25, Hugo, 23, Sophie, 22, och Max, 17, nu ska bestämma är var, hur och när Jan Stenbeck ska begravas.

Svenska ambassaden i Paris har ännu inte fått in ansökan om det pass som krävs för att föra hans stoft till Sverige eller USA.

TIDIGARE ARTIKLAR

Per-Ola Ohlsson