Kungens krav: Lämna honom

Erik Granath duger inte som Madeleines pojkvän

NYHETER

Kungen har fått nog.

Erik Granath är inte längre önskvärd som prinsessan Madeleines pojkvän.

- Hon står inför ett svårt val, säger en vän.

Foto: ABACA/SCANPIX
MÅSTE VÄLJA Prinsessan Madeleine måste välja mellan sin pappa och kärleken. Enligt hennes vänner har kungen fått nog av pojkvännen Erik Granath som dömts flera gånger och i somras togs på bar gärning av polisen när han vandaliserade.

Prinsessan Madeleine, 20, och hennes pojkvän Erik Granath, 24, har varit ett par sen i fjol. De träffades genom gemensamma vänner till prins Carl Philip. I sommar har paret tillbringat flera vackra sommarveckor på Gotland där Erik är uppväxt.

I början hade kungaparet inga problem att acceptera dotterns nya kärlek.

Dömd för misshandel

De blev däremot bestörta när de fick reda på att han upprepade gånger har varit i klammeri med rättvisan.

Den 12 september förra året - bara några veckor innan han umgicks med Madeleine i London - dömdes Erik Granath av Gotlands tingsrätt för misshandel.

Accepterade honom ändå

Uppgifterna kom som en chock för kungaparet, men efter samtal med Madeleine bestämde kungen och Silvia att ändå acceptera Erik Granath.

Han fick som första pojkvän följa med familjen på en privat resa. På franska Rivieran umgicks han med Madeleine helt öppet inför både kungaparet och fotograferna.

- De tyckte det var bra för Madeleine att hon fick en pojkvän. Hon hade under en längre tid målats upp som en vild partyprinsessa i pressen, och detta skulle förändra bilden, säger en vän till familjen.

Men nu har kungen fått nog.

För några veckor sedan kunde Aftonbladet avslöja hur Erik Granath togs på bar gärning när han och en vän försökte vandalisera ett tält i Visby.

- Vi försökte bara busa och ha skoj, sa Erik Granath.

Uppgifterna fick kungen att se rött.

Han ringde upp Madeleine direkt.

- Han var inte glad och förklarade att det fick vara slut med alla dumheter, berättar en uppgiftslämnare för Aftonbladet.

Hon är arg och ledsen

Madeleine blev både arg och ledsen. I slutet av sommaren åkte hon till franska Rivieran tillsammans med sin väninna Lovisa de Geer.

Erik Granath var inte med.

De hade i stället telefonkontakt varje dag och vännerna berättar att Madeleine just nu befinner sig i en väldigt svår situation:

- Det är ju inte roligt att tvingas välja mellan sin pappa och kärleken.

Dömd i rätten - 3 gånger

Daniel Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM