Kvinnans lottovinst: 52 miljoner

Hon hade sju rätt - och bonus på joker

NYHETER

En kvinna vann i går 52 miljoner kronor på lotto och joker.

Kupongen lämnades in på Stadion Tobak på Lorensborgsgatan i Malmö.

- Men gud vad roligt, säger landslagsmålvakten i fotboll, Caroline Jönsson, 25, som bor i samma hus och brukar lämna in sina tipskuponger där.

Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON/MALMÖBILD
Här på Stadion Tobak i Malmö lämnade kvinnan in sin lottokupong.Foto :

Tommy Wahlgren på Svenska Spel jagade hela kvällen i går den kvinna i 55-årsåldern som nu blivit mångmiljonär.

- Jag fick aldrig tag i henne, berättar han. Antingen är hon ute och firar eller så vet hon ännu inte vilken fantastisk vinst hon fått.

Skåningarna vinner

Skåningar har tur i spel. Tommy Wahlgren har jämfört storstadsområdena Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Det visar sig då att ungefär lika många vinster har hamnat i de tre områdena, men eftersom Skåne har färre invånare än de andra, toppar skåningarna ligan.

I går var det alltså dags igen. En Malmökvinna fick då först in alla sju rätt på lotto 2 - och blev 1,9 miljoner kronor rikare. Därefter visade det sig att hon även hade två rätt på joker, något som i vanliga fall skulle gett ynka 63 kronor extra.

Nytt bonussystem

Men sedan januari i år har Svenska Spel en bonus på 50 miljoner kronor för den som lyckas med konststycket att vinna på både lotto och joker. I går delades bonusen ut för första gången, vilket betyder att Malmökvinnan blev nästan 52 miljoner kronor rikare.

Målvakt gratulerar

En som brukar lämna in sitt tips på Stadion Tobak är svenska fotbollslandslagets och MFF:s målvakt Caroline Jönsson. Hon tippar oftast på stryktipset eller oddset, men en och annan lottokupong har det också blivit.

- Fast nu får jag väl börja lämna någon annanstans, säger hon. Sannolikheten för ytterligare en högvinst i den butiken har väl minskat nu.

Så här mycket får du för 52 miljoner:

Ingrid Carlqvist