Radiostjärnor fick sparken - efter kyrkosex

Lyssnare hetsades till samlag under en gudstjänst

1 av 2
UTKASTADE Radiopratarna Greg Hughes och Anthony Cumia har fått sparken tidigare efter att ha tagit sina spex för långt. En direktsänd "sextävling" har nu kostat dem ännu ett jobb.
NYHETER

NEW YORK

I direktsändning uppmanade radiostjärnorna par att ha sex i kyrkan.

Och det hade de - medan kyrkobesökare bad till Gud strax bredvid.

Nu har programledarna fått sparken från radiokanalen efter massiva protester.

"The Opie and Anthony Show" på WNEW, med 10 miljoner lyssnare, anordnade den 16 augusti en tävling där sex par skulle ha sex på någon av 54 "högriskplatser" i New York.

Vinsten var en resa till Samuel Adams ölbryggerier.

Sex i vestibulen

Ett av paren, Lynn Harper, 35, och Brian Florence, 37, från Virginia, kopulerade i vestibulen till Saint Patricks Cathedral, allt medan en reporter beskrev i detalj vad som hände medan kyrkobesökare bad till Gud strax intill. Paret greps och åtalades för obscenitet och de två radiostjärnorna - som den 1 juni förra året signerade ett 30-miljondollarkontrakt med kanalen - fick sparken, trots att programmet är den krisdrabbade kanalens mest populära.

"Ett klart budskap"

- Jag har kontaktats av så många människor - män, kvinnor, vita, svarta, med olika religioner eller ingen religion - som säger att de fått nog, berättar William Fonahue vid katolska kyrkan som stämt programmet till FCC, USA:s radionämnd.

- Jag hoppas att det här ger ett klart budskap till alla chock-jockeys över landet att de ska skärpa till sig, säger han med anledning av att programmet är bortplockat.

Inte första kicken

Opie och Anthony, som heter Greg Hughes och Anthony Cumia och kommer från rika Long Island i New York.

De har ett skandalregister som får de svenska TV4-buspojkarna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar att framstå som korgossar. Här är några:

1 april 1998 fick de sparken från WAAF i Boston efter att ha påstått att borgmästare Tom Menino dödats i en bilolycka.

I november 2000 uppmanade de lyssnarna att kolla in deras buss som rullade genom Manhattan - fulllastad med nakna kvinnor.

15 november spelade de en sång om incestsex och uppmanade en 17-årig flicka att gnida sitt kön mot telefonen. Kanalen tvingades av radionämnden att böta 21 000 dollar (cirka 200 000 kronor).

2 juni saboterade de en nyhetssändning på tv-bolaget CNBC genom att visa en skylt med kvinnliga könsdelar bakom tv-reportern Melissa Russo.

Nu riskerar kanalen att bli av med sändningstillståndet.

- Kör ut dem från stan, löd en rubrik i New York Post i veckan.

Fredrik Virtanen