bin Ladin manar afghanerna till jihad

Påstått brev från terroristledaren publicerat i dag

NYHETER

DUBAI

En islamistisk webbplats publicerade på söndagen ett brev som påstås vara författat av den terroriststämplade Usama bin Ladin.

I brevet manar han afghanerna till jihad, heligt krig, och förutspår också USA:s fall.

Webbplatsen IslamOnline.net hävdade att det odaterade brevet var det senaste livstecknet från världens kanske mest eftersökta man. Enligt webbplatsen hade bin Ladin skrivit det fyrasidiga brevet för några veckor sedan för att visa att han fortfarande lever. Webbplatsens korrespondent i Pakistan fick det av en afghansk källa.

Brevet skrevs vid en tidpunkt då försök pågår att ena terrornätverket al-Qaida, spillrorna av Afghanistans tidigare härskande talibaner samt anhängare till den afghanske krigsherren Gulbuddin Hekmatyar.

”Snart kommer goda nyheter”

''Ni kommer snart att höra goda nyheter om detta'', står det i det handskrivna brevet som har många citat från islams heliga skrift, Koranen. Det är undertecknat ''Abi Abdallah'', som betyder Abdallahs far. bin Ladins äldste son heter Abdallah.

Befälhavaren för de amerikanska styrkorna i Afghanistan, Tommy Franks, sade att om bin Ladin fortfarande lever är det bara en tidsfråga innan han grips eller dödas.

- Vi har inte sett några övertygande bevis att bin Ladin . . . är död, sade Franks vid ett möte med amerikansk personal på flygbasen Bagram norr om den afghanska huvudstaden Kabul.

Franks sade att han inte tänkte spekulera över var bin Ladin befinner sig, om han fortfarande lever.

- Jag vet inte om han lever eller är död, men jag vet att ett stort antal länder på jorden är mycket intresserade av mannen.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM