Stenbeck skulle möta frun i september

NYHETER

NEW YORK

Jan Stenbeck och Merrill Stenbeck skulle ha träffats inför domstol den 12 september.

Men döden kom emellan.

Jan Stenbeck.

Jan Hugo Stenbeck ansökte om skilsmässa från sin hustru sedan 1976, Merrill Macleod Stenbeck, vid domstolen i Nassau County, New York, den 19 augusti 1999.

Merrill bestred ansökan och när den svenske affärsmannen dog för en vecka sedan hade skilsmässan ännu inte vunnit laga kraft. Den 12 september skulle de ha mötts inför domare Skelos vid en domstol i Nassau.

Domstolshandlingar visar också att Jan Stenbeck stämdes av förvaringsfirman Gander & White för obetalda räkningar. Firman förvarade möbler åt Jan och Merrill Stenbeck fram till att skilsmässodomstolen skulle ha avgjort vem av parterna som var de rättmätiga ägarna till möblerna.

Men en domstol kunde inte avgöra vem som skulle betala räkningen eftersom det regleras av äktenskapsförordet - och det var bland annat det som skulle diskuteras i rätten den 12 september.

Nu går sannolikt merparten av tillgångarna till parets fyra barn utan strid, enligt vad Merrill Stenbeck sade till Aftonbladet tidigare i veckan. Hon är sedan 1995 ensam ägare till parets hus på Long Island, värt många tiotals miljoner kronor.<</p>

B>Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM