Sexmördare - som sin far

Pappan misstänkt för 28 mord - sonen har likdelar i sin trädgård

1 av 4 | Foto: AP
Sexmördarens son Nu misstänks Ward Weaver, 39, ha mördat två unga flickor. Hans far, Francis Weaver, misstänks för 28 mord.
NYHETER

NEW YORK

Mordmiss-tänkte Ward Weaver, 39, går i sin pappas fotspår.

Precis som sin far, som väntar på avrättning, mördar och våldtar han unga flickor - och gömmer kropparna i trädgården.

För 20 år sedan mördade Francis Weaver en man vars bil gått sönder på motorvägen. Han våldtog och mördade också mannens 23-åriga flickvän Barbara Levoy. Kropparna grävde han ner på tomten.

Francis Weaver är också misstänkt för 26 andra ouppklarade mord på liftare. Han sitter nu på San Quentin-fängelset i Kalifornien i väntan på att avrättas.

"Allt händer igen"

- Och nu är det som att allting händer igen, säger Bob Levoy, bror till mördade Barbara Levoy, till KPTV i Portland, Oregon.

Sedan den 13 augusti sitter Francis Weavers son Ward Weaver, 39, häktad för våldtäkt på flickvännen till sin 19-åriga son, alltså Francis Weavers sonson.

Det var sonsonen som ringde polisen. Sonen hävdade också att pappa Ward dödat två 13-åriga flickor, Ashley Pond och Miranda Gaddis, som försvann från ett lägenhetskomplex nära familjens hem i Oregon City i januari och mars i år.

I går hittade polisen rester av likdelar som verkar matcha en eller de båda flickorna på Weavers tomt.

Misshandlade bebis

Ward Weaver har tidigare avtjänat tre års fängelse för att ha misshandlat en bebis med ett betongblock och för kreditkortsbedrägeri. Han har också misstänkts för att ha hotat att skjuta sin första fru samt för att ha misshandlat sin andra fru med en stekpanna.

Han har medgivit att han har umgåtts med de två försvunna 13-åringarna tillsammans med sin egen dotter. Bland annat tog han dem på en bilutflykt till Kalifornien förra året. De stannade till hos pappa Francis på San Quentin-fängelset.

Fredrik Virtanen