Klottrare fick fem år för misshandel

45-åring slogs med tillhyggen – kunde ha dött

NYHETER

En 23-årig man som åtalats för grov misshandel i en park i centrala Stockholm dömdes på tisdagen av Stockholms tingsrätt till fem års fängelse för bland annat grov misshandel.

De båda medåtalade männen, 20 och 22 år, döms för olaga hot till skyddstillsyn respektive nio månaders fängelse. 22-åringen döms även för grov stöld och skadegörelse. De båda frias för grov misshandel.

Sloga med tillhyggen

23-åringen misshandlade en 45-årig man svårt med trätillhyggen sedan mannen skällt ut de tre åtalade för att en av dem klottrat på en bänk i Tullgårdsparken på Södermalm den 3 juli i år. Han skadades så illa att han med all säkerhet avlidit om han inte fått vård i tid. Mannen drabbades av ett brott på skallbasen och blödningar i hjärnan. Han låg en tid i respirator.

Skilda berättelser

Vid rättegången lämnade de tre åtalade helt skilda berättelser om händelsen. Enligt 23-åringen, som pekats ut som ledare och den aktive i misshandeln, var det de två yngre som gav sig på 45-åringen. Men de två yngre hävdade att de bara chockat sett på när 23-åringen slog mannen flera gånger med en träpåk.

TIDIGARE ARTIKLAR:

TT