Han kände till Stenbecks hemliga son

NYHETER

LONDON

Juristen Anders Fällman, 40, har bevittnat intyget där Jan Stenbeck erkänner att han är far till den femårige pojken.

Anders Fällman har kallats Stenbecks husadvokat, och är den person som har ansvaret för de juridiska frågorna i samband med arvet efter Stenbeck.

Foto: ULF HÖJER
Anders Fällman.

Det var inte många som kände till Jan Stenbecks förhållande med servitrisen på Gamla Stans bryggeri. Familjen visste inget - men några av hans närmaste män blev invigda. Främst på grund av de juridiska konsekvenserna.

Det faderskapsintyg som lämnades in i förra veckan, den 22 augusti, är undertecknat av Jan Stenbeck och bevittnat av två personer: Anders Fällman och Johan Stenman.

Båda bevittnade det viktiga dokumentet redan för ett halvår sedan - den 16 februari.

Kallas husadvokat

Stenman, 58, är ledamot i bolaget Emesco som är ett av de viktigaste bolagen i Stenbecksfären. Bolaget spelar stor roll i hur imperiet är uppbyggt och Jan Stenbeck var själv ordförande, en post som kan tas över av dottern Cristina.

Anders Fällman kallas Stenbecks husadvokat och är bosatt i London. Juristen Fällman har flera styrelseposter i Stenbecks olika bolag.

Han har haft den mycket viktiga rollen att leda stämmor i Stenbecks stora bolag, till exempel Kinnevik.

Får ta ansvaret

Anders Fällman har också haft ansvar för de juridiskt mycket komplicerade förhandlingarna om den nya generationens mobilnät, 3G, med Telia.

Stenbecks mobilbolag och Telia har ju gått samman i en ohelig allians för att bygga upp ett av näten. Stenbeck blev Telias räddning då bolaget självt inte fick någon licens för 3G.

Tidningen Veckans Affärer har uppgett att det sannolikt är Anders Fällman som i sin egenskap av husadvokat får ta ansvaret att klara ut hur alla delar i arvet efter Jan Stenbeck ska skötas.

Leif Kasvi